Hakket kød af gris 8-12 %

Hakket grisekød maks. 12 %

Kan bruges til enormt mange retter og modsat det helt magre hakkede kød kan det fint anvendes til farsretter, der kræver lange tilberedningstider, som fx farseringer og forloren hare. Med hakket grisekød har du mulighed for at tilsætte alverdens smag via krydderurter, grøntsager men også frugt. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Vær opmærksom på at fars har kort holdbarhed pga. den store overflade.


Skærevejledning

Hakket gris med middel fedtprocenter fx 8 - 12 % fedt kan være fra muskler med fedtkant fra skinke eller bov. 

Tilberedning

Tilberedningssvind: 12% i frikadeller og 15 % i krebinetter/karbonader

Grundtilberedningsanvisning på pande

Til krebinetter/karbonader får man den bedste kulinariske kvalitet, hvis man bruger hakket gris med min. 10 % fedt.

Til frikadeller kan alle fedtprocenter bruges.            

Krebinetter/karbonader: 

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

500 g hakket gris med min. 10 % fedt
1 spsk mel 
½ tsk salt 
peber

fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 15 g smør eller 1 spsk olie.

• Form 4 krebinetter, 1½ cm tykke. 

• Bland mel, salt og peber. 
• Vend krebinetterne i melet. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. 
• Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. 
• Skru ned til middel varme og steg dem færdige 6 - 7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
• Beregn altid en stegetid på 1 minut for hver millimeter krebinetten er høj.

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

Til kødsovs og lign. kan alle fedtprocenter bruges. 

Grundtilberedingsanvisning på grill 

Pakke med 500 gram:

Form 4 krebinetter, 1 cm tykke.

Krydr med salt og peber.

Krebinetterne grilles ca. 5 min. på hver side, ca. 10 min. i alt.