Tilberedningssvind: Ca. 35 %
Bov med svær i ovn
ca. 1 kg bov med ben og svær
1 spsk groft salt
5 dl vand, hvis der ønskes sauce
Tilberedningstid: Ca. 2¼ timer
-
Rids sværen fx i rudemønster eller med ½-1 cm mellem sværene. Skær gennem svær og fedtlag, men undgå at skære ned i kødet.
-
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
-
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så vandret som muligt.
-
Sæt bradepanden med stegen nederst i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 2 timer til den er gennemstegt.
-
Stik en kødnål eller et kødspid i kødet og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er stegen gennemstegt. Kødet skal også kunne slippe benet.
-
Er sværen ikke helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
-
Fjern benet før kødet skæres i skiver.