Nyre
Nyre
Nyrerne skæres over på den lange led.
Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.
De kan gnides med groft salt og skylles før brug.
Tilberedningssvind: Ca. 40 %
2 nyrer af gris
salt og peber
15 g smør eller 1 spsk olie
1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
-
Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle.
-
Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden.
-
Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt.
-
Kom det brunede kød tilbage i gryden.
-
Tilsæt væske.
-
Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.
Energi (kJ) |
412 |
Fedt (g) |
3 |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
1 |
Protein (g) |
16 |
Kulhydrat (g) |
1,7 |
Heraf sukkerarter (g) |
0 |
Salt (g) |
0,4 |
Data for fødevarers næringsindhold er stillet til rådighed af DTU Fødevareinstituttet Frida - Fødevare ID: 574
Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der på en enkel og synlig måde gør det nemmere at finde de sundere fødevarer og madretter, når du handler.
Læs mere om nøglehulsmærkningen