Mørbradklods
Mørbradklods
Mørbradklods skæres af en hel kam op mod skinken.
Den skæres af, hvor brusken slutter fra skinken og i fedtkilen.
Sværen skæres ofte af.
Mørbradklods har et rimeligt stort ben i kødstykket, og det er derfor svært at skære pæne skiver af stykket.
Tilberedningssvind: Ca. 35 %
400 - 800 g mørbradklods
salt og peber
2 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1 time
-
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
-
Krydr dem med salt og peber.
-
Varm en gryde op ved god varme.
-
Brun fedtsiden først.
-
Brun hurtigt kødet på alle sider, 4 - 5 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner afhængig af grydens størrelse og antal af mørbradklodser.
-
Kom det brunede kød tilbage i gryden og tilsæt væske.
-
Lad det koge under låg ved lav varme i ca. 1 time.
-
De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
Tilberedningssvind: Ca. 35 %
400 - 800 g mørbradklods
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
-
Rids fedtlaget i fx tern.
-
Krydr med salt og peber.
-
Læg kødet i et fad.
-
Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
-
Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stå i ca. 1½ time til det er gennemstegt og nemt løsnes fra benet ved hjælp af en kniv. Læg evt. kartofler og rodfrugter i fadet sammen med kødet, så det hele er mørt, når kødet er færdigt.
Rester. Skæres i tern og bruges i biksemad.
Energi (kJ) |
Ingen data |
Fedt (g) |
Ingen data |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
Ingen data |
Protein (g) |
Ingen data |
Kulhydrat (g) |
Ingen data |
Heraf sukkerarter (g) |
Ingen data |
Salt (g) |
Ingen data |