Gris & klima
På denne side kan du dykke ned i, hvor stort et klimaaftryk den danske produktion af grisekød har sammenlignet med andre lande. Du kan også læse mere om, hvor meget CO2 din mad udleder, og hvad kød bidrager med i kosten - samt hvilken klimavenlig mad du kan lave for at undgå madspild og gøre din madlavning mere bæredygtig.
Hvor stort klimaaftryk har en gris?

Hvor stort klimaaftryk har en gris?
Hvor stort et klimaaftryk sætter den danske produktion af grisekød sammenlignet med andre lande? Læs med for at blive klogere på griseproduktionens klimaaftryk.
Læs mere om Hvor stort klimaaftryk har en gris?
Værd at vide om grise
Hvad spiser grisen? Hvor gammel kan en gris blive? Hvad vejer en gris? Hvor mange grise er der i Danmark?

Klimaaftryk for fødevarer
Sammensætningen af den mad, du spiser, kan være med til at gøre en forskel for klimaet. Læs her, hvilke fødevarekategorier, Rådet for sund mad anbefaler.

Hvordan gør du din madlavning mere bæredygtig?
Hvad vil det sige at lave bæredygtig mad, og hvilke fødevarer kan indgå i din madlavning, hvis den skal være mere bæredygtig? Få svarene her og læs mere om, hvordan du kan bringe mere bæredygtighed ind i dit køkken.

Bliv klogere på madspild og hjælp med at stoppe spild af mad
Hvordan undgår vi madspild? Få statistik om madspild i Danmark og i verden og få hjælp til at stoppe spild af mad med gode vaner. Mindre madspild er bedre for klimaet.

Hvad er CO2 og hvor meget CO2 udleder din mad?
Hvorfor er CO2-udledning et problem, hvad kan vi gøre for at mindske CO2-udslippet og hvor kommer CO2 fra? Bliv klogere på CO2 og klima her.

Det skal du vide om klimavenlig mad
Vi kan ikke undgå at belaste klimaet, når vi laver mad. Men vi har indflydelse på, hvor stort klimaaftrykket er fra det, vi spiser. Læs med her, og få gode råd om, hvordan du kan gøre din madlavning mere bæredygtigt, og hvordan du laver mad med lavere klimaaftryk.
Kød og kostråd

Kød og kostråd
Kan du undvære kød i din kost? Og hvilket kød har det laveste klimaaftryk? Læs om kød og kostråd her.
Læs mere om Kød og kostråd
Den farverige flæskestegssandwich
Super lækker flæskestegssandwich med cremet ærtehummus, der sætter farve og smag på en flæskestegssandwich med bare 50 g kød. Stegt kål og syltede agurker bringer dig tilbage til originalens syre og bid. Med en bolle af fuldkorn, kød og ærter sammen optimerer du dine muligheder for at optage jern og zink fra måltidet. Det kaldes kødfaktor.

Burritos med gris, grønt og bønnespread – stop spild af mad
Lækker og nem fuldkornsmadpandekager med bælgfrugter, grønne grøntsager tilsat lidt kød max 50 g per person. Det kaldes kødfaktor da bare en lille mængde kød fremmer optagelse af jern og zink fra grøntsagerne. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost.

Asiatisk blomkålssalat med bacontopping
Sprød, lækker og grov blomkålssalat med frugt og knasende sprød bacon. Der er kun en lille smule kød i denne ret, ca 30 g pr person. Kødet fremmer optagelsen af jern og zink fra grøntsagerne, det kaldes kødfaktoren. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost .