
Æg
Opdag æggets ernæringsmæssige fordele, hvordan du tilbereder det perfekt, og hvad du bør vide om at spise rå æg. Få også indsigt i, hvor meget protein æg indeholder i forhold til andre kilder.

Må jeg spise rå æg?
Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere danskere at bruge rå æg i madlavningen. Det skyldes blandt andet at danske æg har særstatus.

Derfor skal du spise æg
Æg er en lille ernæringsbombe, der indeholder mange af de næringsstoffer, man skal bruge.

Sådan tilbereder du æg
Blødkogt, hårdkogt, pocheret, spejlæg, røræg eller omelet. Vi har samlet en guide for, hvordan du tilbereder æg på forskellige måder, så du får et perfekt resultat.

Så meget protein får du ved at spise æg
Der er meget protein i æg, men præcis hvor meget? Vi har taget billeder af 28 gram protein i æg og sammenholdt det med, hvor mange bønner, linser og hvor meget rugbrød, du skal spise for at få den samme mængde.

Sådan bliver dine æg produceret
Koldskål, is og kager. Æg bliver brugt i fremstillingen af utallige fødevarer, men hvad er forskellen egentlig på et buræg og et økologisk æg? Vi giver dig svaret her.