Ben fra gris

Ben


Skærevejledning

Det er hovedsageligt ben fra forenden, som sælges som ben. 

Der sælges i enkelte tilfælde også spidsben og mørbradklods under betegnelsen ben. 

Tilberedning

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

1½ - 2 kg ben
salt og peber 
25 g smør eller 1½ spsk olie 
3 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time 

• Dup benene tørre med køkkenrulle. 
• Krydr dem med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når benene kommer i gryden. 
• Brun dem på alle sider i passende portioner. 
• Kom alle de brunede ben tilbage i gryden og tilsæt væske. 
• Lad benene koge under låg ved lav varme i 1-1½ time. De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.