Sæt smag til det grønne med oksekød
Okse- og kalvekød har en stor kulturel betydning for mange danskere, og det er ofte retter med oksekød, der er blandt danskernes favoritter.
Få kødet til at række længere
I opskrifterne er der anvendt større udskæringer (fx okseinderlår og oksespidsbryst), som typisk indeholder mere kød, end der skal bruges i den enkelte opskrift. Det giver mulighed for at tilberede hele udskæringen på én gang og bruge det tilberedte kød løbende i de mange opskrifter, du finder herunder. Alternativt kan kødet fryses ned til senere brug.
Herunder finder du 20 opskrifter, der hver især demonstrerer, hvordan oksekødet selv i små mængder er et glimrende smagsmæssigt supplement til de grønne råvarer.
Bagte auberginer med pinjekerner og fyldte tomater med okseinderlår og Ras el Hanout
Carpaccio af grøntsager og okseinderlår med spicy thaidressing og urter
Couscous med mandler, rosiner, gulerod, rosenkål og braiseret oksespidsbryst
Dry curry med kokosmælk, kål, kartofler, braiseret oksespidsbryst og friteret basilikum
Grov kartoffelmos med svampe, grønkål, okseklump og brunet smør med nødder og æble
Grønne asparges med fedtegrever og rødvinssauce med oksebouillon
Jordskokkesuppe med æbler, croutoner og jordskokkechips
Krydret nudelsuppe med bladselleri, kål, svampe, og koriander
Lun grønkålssalat med citrusfrugter, ristet oksespidsbryst, valnødder og piemente d’esplette
Løgsuppe med oksebouillon, brød og smeltet ost
Oksespidsbryst med gulerodspuré, syltet gulerod, fondantkartofler, perleløg og brunet soyasmør
Pasta med bagte tomater, spinat og braiseret okseklump
Perlebygotto med asparges, ærter, ærteskum og sprødt oksespidsbryst
Porre-kartoffeltærte med oksespidsbryst, porrer vinaigrette og kartoffelchips
Rødbede- og oksetatar med syltede radiser, sesam, tang og Dan Dan-sauce
Selleripuré, bagt selleri og syltede selleri med braiseret okseklump og timiansmør