Sæt smag til det grønne med oksekød
Okse- og kalvekød har en stor kulturel betydning for mange danskere, og det er ofte retter med oksekød, der er blandt danskernes favoritter.

Få kødet til at række længere
I opskrifterne er der anvendt større udskæringer (fx okseinderlår og oksespidsbryst), som typisk indeholder mere kød, end der skal bruges i den enkelte opskrift. Det giver mulighed for at tilberede hele udskæringen på én gang og bruge det tilberedte kød løbende i de mange opskrifter, du finder herunder. Alternativt kan kødet fryses ned til senere brug.
Herunder finder du 20 opskrifter, der hver især demonstrerer, hvordan oksekødet selv i små mængder er et glimrende smagsmæssigt supplement til de grønne råvarer.
Bagte auberginer med pinjekerner og fyldte tomater med okseinderlår og Ras el Hanout
Carpaccio af grøntsager og okseinderlår med spicy thaidressing og urter
Couscous med mandler, rosiner, gulerod, rosenkål og braiseret oksespidsbryst
Dry curry med kokosmælk, kål, kartofler, braiseret oksespidsbryst og friteret basilikum
Grov kartoffelmos med svampe, grønkål, okseklump og brunet smør med nødder og æble

Grønne asparges med fedtegrever og rødvinssauce med oksebouillon
Jordskokkesuppe med æbler, croutoner og jordskokkechips
Krydret nudelsuppe med bladselleri, kål, svampe, og koriander
Lun grønkålssalat med citrusfrugter, ristet oksespidsbryst, valnødder og piemente d’esplette
Løgsuppe med oksebouillon, brød og smeltet ost
Oksespidsbryst med gulerodspuré, syltet gulerod, fondantkartofler, perleløg og brunet soyasmør

Pasta med bagte tomater, spinat og braiseret okseklump
Perlebygotto med asparges, ærter, ærteskum og sprødt oksespidsbryst
Porre-kartoffeltærte med oksespidsbryst, porrer vinaigrette og kartoffelchips
Rødbede- og oksetatar med syltede radiser, sesam, tang og Dan Dan-sauce
Selleripuré, bagt selleri og syltede selleri med braiseret okseklump og timiansmør

Opskrifter

Friske risruller med sprødt grønt og oksekød
Her får du friske risruller fyldt med smag og tekstur fra sprøde grøntsager, sesamstegt oksekød og sauce af hoisin og sorte bønner. Den lille mængde kød på 50 g pr. person er med til at optimere optagelsen af jern og zink fra spinaten og de sorte bønner. Portionsstørrelsen er beregnet til 4 ruller pr. person, billedet viser bare en af rullerne.

Gryderet med oksekød, koriander, porrer og couscous
Gryderet med oksekød, koriander, porrer og couscous

Grillspyd med oksekød med blomkål i estragonfløde og grove fritter
Grillspyd med oksekød med blomkål i estragonfløde og grove fritter

Fyldte squash med hakket oksekød og tomat-topping
Fyldte squash med hakket oksekød og tomat-topping
Læs mere

Opskrifter med oksekød og bælgfrugter – sådan!
Okse- og kalvekød findes som næringsrig smagsforstærker i mange danske livretter, og derfor kan kødet bruges til at introducere nye, mindre kendte råvarer.

Hvorfor er det godt at spise flere bælgfrugter i fremtiden?
Bælgfrugter er et godt supplement til andre proteinrige fødevarekilder.

Sådan får du frugt og grønt hele dagen
Danskerne er ifølge en undersøgelse for dårlige til at fordele frugt og grøntindtaget udover dagen. Det går ud over muligheden for at få de anbefalede 600 gram dagligt. Få tips fra voresmad.dk til at fordele dit frugt og grønt-indtag.