Tilberedningstid
Ca. 2-4 timer inkl. braisering af kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er braiseret
Det skal du bruge
4 personer
Braiseret okseklump
1,5 kg okseklump i store tern
1 spsk olivenolie
140 g koncentreret tomatpure (en stor dåse)
400 g hakkede tomater
3 dl oksebouillon eller vand
Salt
Peber
Bagte tomater
250 g cherrytomater
4 bøftomater
1 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 spsk rørsukker
Sauce og pasta
400 g linguine eller anden pasta
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
250 g braiseret okseklump
200 g spinat
½ citron
Sukker
Salt og peber
1 bundt basilikum
Sådan gør du
Braiseret okseklump
- Skær okseklumpen i store stykker ca. 5x5 cm.
- Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider.
- Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad det sautere med et par minutter.
- Tilsæt bouillon eller vand og krydr med salt og peber
- Læg låg på gryden, stil gryden i ovnen og tænd på 200 grader. Lad kødet simre i ca. 2 timer eller til det er mørt.
Bagte tomater
- Fjern stilkene fra tomaterne, halvér dem og læg dem på bageplade med bagepapir.
- Vend tomaterne med olie og drys med salt og sukker.
- Bag tomaterne i 1 time og 20 minutter ved 130 grader.
Sauce og pasta
- Kog linguine i rigeligt letsaltet vand til den er al dente.
- Hak løg og hvidløg. Varm olie og smør op i en stor pande og sautér løg og hvidløg uden at de tager farve.
- Tilsæt ovnbagte cherrytomater, og sautér videre i 2 minutter.
- Skær eller pluk kødet i små stykker og kom i gryden, gerne med lidt af braiseringsvæsken. Tilsæt spinat og og kog forsigtigt op.
- Vend pastaen i saucen og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Anretning
Læg de bagte bøftomater i bunden af tallerkener og anret pastaretten ovenpå. Drys med frisk basilikum. Servér gerne med revet parmesan.
Foto: Sophie Due Rasmussen
Tips
- Alternativt kan okseklumpen simre på komfuret eller i en trykkoger.
- Har man ikke en gryde der kan gå i ovnen, kan kødet steges på en pande og sauteres med tomater inden hele herligheden kommes i et ovnfast fad. Hæld bouillonen eller vand ved, dæk fadet til og stil det i ovnen.
- Den braiserede okseklump kan også bruges i opskriften: "Selleripuré, bagt selleri og syltede selleri med braiseret okseklump og timiansmør" og i "Grov kartoffelmos med svampe, grønkål, okseklump og brunet smør med nødder og æble".
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten):
Protein: 29 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 17 g
Energi: 2512 kJ (598 kcal)
Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g
Energi: 334 kJ (80 kcal)