Pasta med bagte tomater, spinat og braiseret okseklump

Pasta med bagte tomater, spinat og braiseret okseklump

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Weekend


Pasta med bagte tomater, spinat og braiseret okseklump

Tilberedningstid

Ca. 2-4 timer inkl. braisering af kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er braiseret

Det skal du bruge

4 personer

Braiseret okseklump
1,5 kg okseklump i store tern
1 spsk olivenolie
140 g koncentreret tomatpure (en stor dåse)
400 g hakkede tomater
3 dl oksebouillon eller vand
Salt
Peber

Bagte tomater
250 g cherrytomater
4 bøftomater
1 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 spsk rørsukker

Sauce og pasta
400 g linguine eller anden pasta
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
250 g braiseret okseklump
200 g spinat
½ citron
Sukker
Salt og peber
1 bundt basilikum

 


Sådan gør du

Braiseret okseklump

  1. Skær okseklumpen i store stykker ca. 5x5 cm.
  2. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider.
  3. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad det sautere med et par minutter.
  4. Tilsæt bouillon eller vand og krydr med salt og peber
  5. Læg låg på gryden, stil gryden i ovnen og tænd på 200 grader. Lad kødet simre i ca. 2 timer eller til det er mørt.

Bagte tomater

  1. Fjern stilkene fra tomaterne, halvér dem og læg dem på bageplade med bagepapir.
  2. Vend tomaterne med olie og drys med salt og sukker.
  3. Bag tomaterne i 1 time og 20 minutter ved 130 grader.

Sauce og pasta

  1. Kog linguine i rigeligt letsaltet vand til den er al dente.
  2. Hak løg og hvidløg. Varm olie og smør op i en stor pande og sautér løg og hvidløg uden at de tager farve.
  3. Tilsæt ovnbagte cherrytomater, og sautér videre i 2 minutter.
  4. Skær eller pluk kødet i små stykker og kom i gryden, gerne med lidt af braiseringsvæsken. Tilsæt spinat og og kog forsigtigt op.
  5. Vend pastaen i saucen og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.

Anretning
Læg de bagte bøftomater i bunden af tallerkener og anret pastaretten ovenpå. Drys med frisk basilikum. Servér gerne med revet parmesan.

Foto: Sophie Due Rasmussen


Tips

 


Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten):
Protein: 29 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 17 g
Energi: 2512 kJ (598 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g
Energi: 334 kJ (80 kcal)