Couscous med mandler, rosiner, gulerod, rosenkål og braiseret oksespidsbryst

Couscous med mandler, rosiner, gulerod, rosenkål og braiseret oksespidsbryst

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Braiseret oksespidsbryst
Ca. 5 dl bouillonen eller vand
1 tsk hel sort peber
2-3 fed hvidløg
200 g gulerødder
200 g knoldselleri
1 porre
3 skalotteløg
1,2 kg oksespidsbryst
Salt og peber
1-2 spsk olivenolie
2 laurbærblade
2 kviste timian

Couscousretten
4 dl coucous
1 spsk olie
50 g mandler
50 g rosiner
2 spsk olivenolie
Salt
4 dl oksebouillon
250 g rosenkål
250 g gulerødder - gerne i forskellige farver
Peber
200 g braiseret oksespidsbryst
1 lille bundt persille
1 lille bundt mynte
1 lille bundt kørvel



Ca. 2-4 timer inkl. braisering af kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er braiseret


Sådan gør du

Braiseret oksespidsbryst

  1. Tænd ovnen til 175 grader uden varmluft.
  2. Skær grøntsagerne ud i grove stykker.
  3. Skær synligt fedt væk fra oksespidsbrystet. Krydr kødet med salt og peber.
  4. Varm en pande eller stegegryde op med 1 spsk olie og svits grøntsagerne kort. Kom dem i et ovnfast fad.
  5. Dryp evt. lidt ekstra olie på panden og brun spidsbrystet på alle sider. Læg det brunede kød i fadet med grøntsager.
  6. Hæld fond eller vandet over kødet så det dækker. Tilsæt laurbærblade, lidt salt, peberkorn og timiankviste.
  7. Dæk fadet til og sæt det i ovnen i ca. 2-4 timer. Tjek det efter 2-3 timer, kødet skal slippe af sig selv når man stikker i det med en lille spids kniv eller stegenål. Spæd evt. til med væske under braiseringen, kødet skal være dækket hele tiden.
  8. Lad kødet køle af i braiseringsvæsken, så det ikke bliver tørt. Opbevar det i køleskabet hvor det kan holde sig 4-5 dage.

Couscous

  1. Kom couscous i en rummelig skål, sammen med mandler, rosiner, 1 spsk olie og 1 tsk salt.
  2. Hæld kogende oksebouillon over, rør rundt og dæk skålen til med køkkenfilm, et låg eller en tallerken. Lad couscous trække i ca. 5 minutter.
  3. Rens rosenkålene og halvér dem. Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i mundrette stykker.
  4. Varm en pande op med 1 spsk olie og steg rosenkål og gulerødder i 5-6 minutter, til de er møre og lysebrune. Krydr med salt og peber.
  5. Skær eller pluk kødet i mundrette stykker. Varm kødet i lidt af braiseringsvæsken eller lidt vand i en lille gryde i 2-3 minutter. Vend kødet i couscous.
  6. Pluk persille, mynte og kørvel og drys over couscousretten.

Foto: Sophie Due Rasmussen



energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten):
Protein: 28 g
Kulhydrat: 72 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 26 g
Energi: 2822 kJ (672 kcal)



Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g
Energi: 433 kJ (103 kcal)
Gæster