Wok med okseinderlår, blomkål, broccoli, romanescokål, porre og basilikum

Wok med okseinderlår, blomkål, broccoli, romanescokål, porre og basilikum

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend


Wok med okseinderlår, blomkål, broccoli, romanescokål, porre og basilikum

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Sauce
100 g ingefær
2 fed hvidløg
1 chili
3 dl østerssauce
100 g rørsukker
3 dl sojasauce

Kød og grøntsager
250 g blomkål
250 g romanescokål
250 g broccoli
2 porrer
2 fed hvidløg
1 rød chili
200 g okseinderlår eller -yderlår
2 spsk smagsneutral olie
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl rå jasminris
100 g ingefær
1 bundt thaibasilikum

 

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene efter anvisning på pakken.
  2. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Pluk basilikum.

Sauce

  1. Skræl ingefær og pil hvidløget og hak dem groft. Fjern kerner fra chilien og hak den groft.
  2. Blend ingefær, hvidløg og chili med med østerssauce, rørsukker og sojasauce, til en ensartet blank sauce.

Wok med kød og grøntsager

  1. Skær broccoli, romanescokål og broccoli i mundrette stykker. Flæk porren og skær den i stykker på 1-2 cm let på skrå. Skær chilien i tynde strimler. Skær hvidløget i tynde skiver.
  2. Skær kødet i tynde strimler.
  3. Varm en stor wok eller pande op med 2 spsk olie og sautér chili og hvidløg i wokken indtil det er gyldent.
  4. Tilsæt kødet og steg det med et par minutter.
  5. Tilsæt grønsager og sauce. Vend det sammen og lad det stege et par minutter, og ikke længere end at grønsagerne stadig er sprøde. Krydr med peber.

Anretning
Anret wokretten på et fad og drys med ingefær og basilikum.

Foto: Sophie Due Rasmussen


Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 890 g af retten):
Protein: 31 g
Kulhydrat: 122 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 11 g
Energi: 3046 kJ (725 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g
Energi: 343 kJ (82 kcal)