Bagte auberginer med pinjekerner og fyldte tomater med okseinderlår og Ras el Hanout

Bagte auberginer med pinjekerner og fyldte tomater med okseinderlår og Ras el Hanout

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

2 store auberginer
100 g pinjekerner
4 store tomater
100 g skalotteløg
200 g okseinderlår
2 spsk Ras el Hanout
Salt
3 fed hvidløg
1 citron, appelsin eller lime
150 g Høost, Vesterhavsost eller lign.
100 g bitre salater eller salatmix
1 spsk olivenolie
Peber

 


Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Bag hele auberginer i ovnen ved 180 grader varmluft (eller på grill), til de er møre, uden falde sammen, ca. 30 minutter.
  2. Rist pinjekernerne 3-5 minutter i ovnen, til de er gyldenbrune.
  3. Halvér tomaterne og udhul dem med en teske. Hak alt det indre fra tomaterne. Hak skalotteløg fint. Hak okseinderlåret fint og vend det med hakket løg, hakket tomat, 1 spsk ras el hanout og lidt salt. Fyld blandingen i de udhulede tomater.
  4. Tag auberginer ud af ovnen og skær dem igennem på midten. Skrab forsigtigt det møre auberginekød ud af skallerne - skallerne skal bruge igen.
  5. Blend auberginekødet med hvidløg, 1 spsk Ras el Hanout og ¾ af pinjekernerne til en fin masse. Smag til med salt og lidt fintrevet skal og saft af appelsin, citron eller lime.
  6. Kom fyldet tilbage i auberginernes skal og top med revet ost.
  7. Bag de fyldte auberginer og tomater i ovnen i 25-30 minutter.
  8. Vend salaten med lidt olivenolie, salt og peber.

Anretning
Anret de fyldt auberginer og tomater på et fad. Drys auberginerne med resten af pinjekernerne og tomaterne med salat.

Foto: Sophie Due Rasmussen


Tips

  • Servér med brød, kogt bulgur eller couscous.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Protein: 31 g
Kulhydrat: 17 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 35 g
Energi: 2169 kJ (1469 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 8 g
Energi: 469 kJ (112 kcal)
Gæster