Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
2 store auberginer
100 g pinjekerner
4 store tomater
100 g skalotteløg
200 g okseinderlår
2 spsk Ras el Hanout
Salt
3 fed hvidløg
1 citron, appelsin eller lime
150 g Høost, Vesterhavsost eller lign.
100 g bitre salater eller salatmix
1 spsk olivenolie
Peber
Sådan gør du
- Bag hele auberginer i ovnen ved 180 grader varmluft (eller på grill), til de er møre, uden falde sammen, ca. 30 minutter.
- Rist pinjekernerne 3-5 minutter i ovnen, til de er gyldenbrune.
- Halvér tomaterne og udhul dem med en teske. Hak alt det indre fra tomaterne. Hak skalotteløg fint. Hak okseinderlåret fint og vend det med hakket løg, hakket tomat, 1 spsk ras el hanout og lidt salt. Fyld blandingen i de udhulede tomater.
- Tag auberginer ud af ovnen og skær dem igennem på midten. Skrab forsigtigt det møre auberginekød ud af skallerne - skallerne skal bruge igen.
- Blend auberginekødet med hvidløg, 1 spsk Ras el Hanout og ¾ af pinjekernerne til en fin masse. Smag til med salt og lidt fintrevet skal og saft af appelsin, citron eller lime.
- Kom fyldet tilbage i auberginernes skal og top med revet ost.
- Bag de fyldte auberginer og tomater i ovnen i 25-30 minutter.
- Vend salaten med lidt olivenolie, salt og peber.
Anretning
Anret de fyldt auberginer og tomater på et fad. Drys auberginerne med resten af pinjekernerne og tomaterne med salat.
Foto: Sophie Due Rasmussen
Tips
- Servér med brød, kogt bulgur eller couscous.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Protein: 31 g
Kulhydrat: 17 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 35 g
Energi: 2169 kJ (1469 kcal)
Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 8 g
Energi: 469 kJ (112 kcal)