Carpaccio af grøntsager og okseinderlår med spicy thaidressing og urter

Carpaccio af grøntsager og okseinderlår med spicy thaidressing og urter

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Carpaccio
150 g okseinderlår
200 g cherrytomater
1 agurk
1 squash
3 bøftomater
1 skalotteløg
1 håndfuld mizuna, sennepsblade eller rucola
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
1 lille bakke karse

Spicy thaidressing
1 rød chili
1 fed hvidløg
3 lime
Fiskesauce
2 spsk sukker
4 stilke mynte
4 stilke koriander



Ca. 3-4 timer inkl. frysetid for kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er klar


Sådan gør du

Inden du går i gang

  1. Læg okseinderlåret i fryseren 3-4 timer inden servering.

Ovnbagte tomater

  1. Tænd ovnen til 190 grader.
  2. Halvér cherrytomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem med lidt salt og sukker og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.

Carpaccio

  1. Skær agurk, squash og bøftomater i tynde skiver. Hak skalotteløget fint. Pluk krydderurterne og klip karsen.
  2. Tag kødet ud af fryseren og lad det tø op i 10-15 minutter, til at det er akkurat så optøet at det kan skæres det i papirtynde skiver med en brødkniv.
  3. Bred kød og grøntsager i skiver ud mellem hinanden på et stort fad eller på tallerkener.
  4. Top med bagte tomater, krydderurter og skalotteløg.

Spicy thaidressing

  1. Hak chili og hvidløg.
  2. Pres lime. Mål lige så meget fiskesauce af som der er limesaft og kom begge dele i en morter eller blender.
  3. Tilsæt chili, hvidløg, sukker, mynte og koriander. Blend eller stød det hele til en dressing.

Anretning
Servér carpaccioen med dressing ved siden af til at dryppe over.

Foto: Sophie Due Rasmussen



energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 425 g af retten):
Protein: 13 g
Kulhydrat: 19 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 2 g
Energi: 647 kJ (154 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 1 g
Energi: 153 kJ (36 kcal)
Gæster