Tilberedningstid
Ca. 3-4 timer inkl. frysetid for kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er klar
Det skal du bruge
4 personer
Carpaccio
150 g okseinderlår
200 g cherrytomater
1 agurk
1 squash
3 bøftomater
1 skalotteløg
1 håndfuld mizuna, sennepsblade eller rucola
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
1 lille bakke karse
Spicy thaidressing
1 rød chili
1 fed hvidløg
3 lime
Fiskesauce
2 spsk sukker
4 stilke mynte
4 stilke koriander
Sådan gør du
Inden du går i gang
- Læg okseinderlåret i fryseren 3-4 timer inden servering.
Ovnbagte tomater
- Tænd ovnen til 190 grader.
- Halvér cherrytomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem med lidt salt og sukker og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Carpaccio
- Skær agurk, squash og bøftomater i tynde skiver. Hak skalotteløget fint. Pluk krydderurterne og klip karsen.
- Tag kødet ud af fryseren og lad det tø op i 10-15 minutter, til at det er akkurat så optøet at det kan skæres det i papirtynde skiver med en brødkniv.
- Bred kød og grøntsager i skiver ud mellem hinanden på et stort fad eller på tallerkener.
- Top med bagte tomater, krydderurter og skalotteløg.
Spicy thaidressing
- Hak chili og hvidløg.
- Pres lime. Mål lige så meget fiskesauce af som der er limesaft og kom begge dele i en morter eller blender.
- Tilsæt chili, hvidløg, sukker, mynte og koriander. Blend eller stød det hele til en dressing.
Anretning
Servér carpaccioen med dressing ved siden af til at dryppe over.
Foto: Sophie Due Rasmussen
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 425 g af retten):
Protein: 13 g
Kulhydrat: 19 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 2 g
Energi: 647 kJ (154 kcal)
Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 1 g
Energi: 153 kJ (36 kcal)