Tyndstegsfilet

Tyndstegsfilet


Skærevejledning

Ben og mørbrad afskæres. Rygsenen afskæres. Brystkød skæres fra fileten med et lige, lodret snit, så tyndstegsfileten bliver rektangulær. Der skal være 1 cm fedtkant på oversiden.

Stegesvind: Ca. 19 %. 

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rids fedtsiden i tern. Krydr med salt og peber. 
Læg tyndstegsfileten med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 minutter. Vend og brun den anden side ca. 5 minutter.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen, tænd på 150-160 grader og steg til centrumtemperaturen er 58-60 grader. Det tager 50-60 minutter.

VIDEO: Skær kødet for - på den rigtige måde.