Tykbryst

Bryst

Brystet er både meget bindevævsrigt og meget fedtrigt. Det tåler både høj temperatur og lang tids tilberedning. Brystet er traditionelt den udskæring, man koger suppe på, men det kan også skæres ud i ribben koges og derefter grilles. Helt bagerst på brystet sidder flanksteaken, som er en lille lækker steg, der egner sig til marinering og grillstegning.


Skærevejledning

Udskæres til tykbryst, tyndbryst, tværreb.



- Tykbryst

Kød ca. 58 %. 
Fedtindhold i 100 g rå tykbryst: Ca. 28 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

   

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader. 

- Tyndbryst
Kød ca. 65 %
Fedtindhold i 100 g rå tyndbryst: Ca. 28 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.

   

Tyndbryst uden ben

Tilberedning

 
- Tværreb
Kød ca. 68 %
Fedtindhold i 100 g rå tværreb: Ca. 30 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer. 

   

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.

- Longrib
Skæres af tværreb i skiver a ca. 260 g.
Kød ca. 68 %
Fedtindhold i 100 g rå longrib: Ca. 30 g.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.
Steg evt. kødet færdigt ca. 15 minutter under grillen i ovnen eller på kul-/gasgrill.