Inderlår

Inderlår


Skærevejledning

Afskæres i anden hinde langs klump og rørben, yderlår og lårtunge.





- Inderlår uden fedt/inderlårsblomme

Kødet afpudses helt for kappe, fedt, hinder, løst kød, sener og blodårer. Skæres i roastbeef, steaks, tern, strimler, wokstrimler mv.

Vægt: Ca. 5 kg
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter.
Stegesvind: Ca. 15 %.

- Tern
Afpudset inderlår skæres i tern på 2 x 2 x 2 cm.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme – smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm.
Brun kødet på alle sider, tilsæt 2 dl vand og øvrige ingredienser. Skru ned til svag varme, læg låg på og lad det simre 35-40 minutter. Kødet skal være helt mørt.



- Tynde skiver (benløse fugle)
Skæres i ½ cm tykke skiver à ca. 100 g.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Rul skiverne om fyld af persille, rodfrugter, krydderurter, soltørrede tomater eller andet.
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme – smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm.
Brun kødet på alle sider, tilsæt 2 dl vand. Skru ned til svag varme, læg låg på og lad det simre. Kødet skal være helt mørt.