Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket grisekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber
Kartoffelmos
1 kg kartofler
2 dl letmælk
15 g smør
Tilbehør
300 g bønner
Evt. persille og salat til pynt
Sådan gør du
- Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
- Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
- Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt kogende mælk og smør. Smag til med salt og peber.
- Kog bønnerne.
Tips
- Lav evt. en større portion kødsauce. Saucen kan fryses i passende portioner. Den kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren.
- Saucen kan bruges til pasta, fyld i bagte kartofler, lasagne m.m.
- Saucen kan koges ind fx 10 minutter uden låg og bruges på pizza, i pitabrød og tortillas m.m.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 755 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2150 kJ (512 kcal)
Protein: 34 g
kulhydrat: 59 g
kostfibre: 10 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 284 kJ (68 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 755 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2280 kJ (543 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 10 g
fedt 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 302 kJ (72 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 260 g frugt og grønt pr. person.