Kartoffelmos med kødsauce af svinekød

Sund mad til en dag hvor det gerne må være nemt.

Kartoffelmos med kødsauce af svinekød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber

Kartoffelmos
1 kg kartofler
2 dl letmælk
15 g smør

 


Tilbehør

300 g bønner
Evt. persille og salat til pynt

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
  2. Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
  3. Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt kogende mælk og smør. Smag til med salt og peber.
  4. Kog bønnerne.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6% fedt
Protein 26%
Kulhydrat 52%
Fedt 22%
2140 kJ - 510 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 10% fedt
Protein 23%
Kulhydrat 48%
Fedt 29%
2300 kJ - 545 kcal

Ca. 260 g frugt og grønt pr. person.

Sund hverdagsmad