Sådan laver du en lækker buffet

Buffet er en god løsning, når du skal lave mad til mange. Få gode råd til hvordan du mængdeberegner din buffet, hvordan du anretter og hvordan du undgår madspild.

Skal du holde fest for mange mennesker, er det helt oplagt at lave en buffet.

På den måde kan du slå flere fluer med ét smæk: Du kan sikre, at der er noget for enhver smag - også til eventuelle vegetarer. Du kan lave nogle af retterne i god tid, så du ikke står med en alt for stor opgave i sidste øjeblik. Og du åbner muligheden for at gæsterne helt naturligt får talt med hinanden på kryds og tværs, mens de fylder tallerkenerne.

5 gode råd til at lave en buffet

Christian Vejlund, seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer, har samlet fem grundlæggende gode råd til at lave en vellykket buffet.

Se også vores konkrete råd til, hvordan du kan bruge din overskudsmad - fra rest til mad

Kødretter

Salater og tærter

Desserter