Tilberedningstid
Ca. 20 minutter + evt. tilberedning af flæskesteg
Det skal du bruge
2 personer
Rødkål
100 g rødkål eller rød spidskål
1 tsk rapsolie
2 spsk soja sauce
2 små drueagurker, 50 g
Ærtehummus
1 lille fed hvidløg
100 g grønne ærter
½ tsk honning
½ citron
1 spsk mayonnaise
¼ tsk salt
peber
Kødet
2 skiver flæskesteg, 100 g, eller 100 g pulled pork
Bolle
2 fuldkornsboller, 150 g
Sådan gør du
Rødkål
- Skyl og snit kål fint
- Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce
- Tag kålen af panden, mens den stadig har bid
Ærtehummus
- Pil hvidløg
- Blend de (optøede) grønne ærter, hvidløg, honning, 2 tsk citronsaft og mayonnaise sammen
- Smag til med salt og peber
Flæskestegssandwich
- Halver bollerne og varm dem evt.
- Smør over- og underboller med ærtehummus
- Læg kød, rødkål og drueagurk på underbollen og top med overbollen
Tips
- Fuldkornsrugbrød evt. ristet kan bruges i stedet for burgerbollen.
Energifordeling
Nu hedder det flæskesteg fra gris. Tidligere hed svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 285 g af retten):
Energi: 1803 kJ (429 kcal)
protein: 22 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 9 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 636 kJ (151kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 3 g
fedt: 7 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person