Lær hvidkålen at kende

Opbevaring

Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra, så fylder det ikke så meget. Kan holde sig op til 14 dage i køleskab filmet eller i en plastpose.

Tips til tilberedning

  • Kan anvendes rå fintstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.

  • Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmer og stuvet hvidkål.

  • Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.

  • Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 minutter for strimlet kål.

  • God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.

  • Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.

  • Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.

Fire råd til at spise mere grønt

De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.

 
Læs mere

Grove og fine grøntsager

Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash

  • Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat

 

Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak

  • Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål

  • Bælgfrugter: Ærter og bønner

Eksempler på lækre opskrifter med hvidkål