Lær hvidkålen at kende
Opbevaring
Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra, så fylder det ikke så meget. Kan holde sig op til 14 dage i køleskab filmet eller i en plastpose.
Tips til tilberedning
-
Kan anvendes rå fintstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
-
Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmer og stuvet hvidkål.
-
Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.
-
Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 minutter for strimlet kål.
-
God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.
-
Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.
-
Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.
Fire råd til at spise mere grøntDe fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen. |
Grove og fine grøntsagerFine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):
Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):
|