Lær hvidkålen at kende

Opbevaring
Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra, så fylder det ikke så meget. Kan holde sig op til 14 dage i køleskab filmet eller i en plastpose.
Tips til tilberedning
-
Kan anvendes rå fintstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
-
Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmer og stuvet hvidkål.
-
Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.
-
Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 minutter for strimlet kål.
-
God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.
-
Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.
-
Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.

Fire råd til at spise mere grønt
De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.
Fire råd til at spise mere grønt
Grove og fine grøntsager
Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):
-
Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash
-
Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat
Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):
-
Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak
-
Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål
-
Bælgfrugter: Ærter og bønner
Eksempler på lækre opskrifter med hvidkål

Brunkål med sprængt flæsk
Brunkål med sprængt flæsk - en klassisk dansk vinterret.


Kyllingekrebinetter og sauteret hvidkål - slankeret
Kyllingekrebinetter og sauteret hvidkål - slankeret

Stegt hvidkål med kikærter, mynte og stegt grisehjerte
De lækre skiver af stegt grisehjerte serveres på en bund af stegte hvidkålsstykker, kardemomme-yoghurt og lune, sprøde kikærter. Anretningen pyntes med et drys mynteblade på toppen.