Opskrifter med oksekød og bælgfrugter – sådan!
Okse- og kalvekød findes som næringsrig smagsforstærker i mange danske livretter, og derfor kan kødet bruges til at introducere nye, mindre kendte råvarer.

Kostrådene anbefaler bl.a. at vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden for at tilgodese en varieret kost, klimaet og sundheden.
Mange danskere har ikke tradition for at spise bælgfrugter (endnu), der indeholder både sødme, bitterstoffer og en smule umami. Hvis man lader bælgfrugterne koge med i en kødsovs, gryderet, eller andre karakteristiske livretter med okse- og kalvekød, vil bælgfrugterne hurtigt optage smag fra kødet, og blive introduceret i en velkendt og velsmagende kontekst.
I denne opskriftsamling, som er udviklet af Anne Abild Aundal, får du fem velkendte retter med mindre kød, flere bælgfrugter og en masse god smag.

Hvad er en bælgfrugt?
Bælgfrugter er en fælles betegnelse for bønner, linser og ærter og hører alle til ærteblomstfamilien. De hedder bælgfrugter eller bælgplanter, fordi frøene (frugterne) vokser i kapsler som også kaldes bælge.
Bælgfrugter er et godt supplement til andre proteinrige fødevarekilder.
Læs mere

Slip bælgfrugterne løs
Bliv klogere på bælgfrugter, deres sorter, smag og, hvornår de begyndte at blive dyrket i Norden. Få inspiration til nye retter med økologiske, tørrede bælgfrugter, og oplev, hvordan deres smag og konsistens kan varieres gennem forskellige tilberedningsmetoder.
Læs mere om Slip bælgfrugterne løs