Tilberedningstid
Ca. 35 minutter + tid til marinering ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
Flanksteak
300 g flanksteak
1 spsk fajita- eller tacokrydderiblanding
1 spsk olivenolie
1 spsk smør til stegning
Bønnemos
1 dåse sorte bønner (ca. 230 g drænet)
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 dl vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Burritosfyld
50 g revet cheddar
4 tomater
1 avocado
1 stk hjertesalat eller mini romaine
½ rødløg
20 skiver jalapeños (kan udelades)
8 store fuldkorns tortillas
Sådan gør du
Bønnemos
- Dræn de sorte bønner og skyl dem i koldt vand.
- Hak hvidløg og løg groft.
- Kom evt. lidt mere fedtstof i en lille gryde og kom løg, hvidløg, stødt koriander og spidskommen i.
- Lad det sauterer kort. Kom derefter bønnerne i gryden sammen med grøntsagsbouillon.
- Lad det koge op og varm bønnerne igennem ved middel varme i 2-3 minutter.
- Blend bønneblandingen sammen med frisk koriander med en stavblender. Enten i gryden eller i en skål. Den virker ret lind, men tykner når den lige får lov til at køle lidt af.
- Smag evt. til med salt og peber afhængigt af den type bouillon du har brugt.
Flanksteak
- Vend flanksteaken med mexikrydderi og olivenolie. Lad den marinere i køleskabet, gerne et par timer.
- Varm olie på en pande ved god varme (ca. 185 grader). Brun kødet et minut på hver side.
- Skru ned til middel varme (ca. 165 grader) og steg den færdig, ca. 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Vend den gerne lidt undervejs.
Burritosfyld
- Hak tomaten groft. Halvér avokadoen og skær den i skiver. Snit hjertesalaten og rødløg fint.
- Skær flanksteak i tynde skiver på tværs af fibrene.
- Lun tortillas enten i ovnen, microovnen eller på panden.
- Server tortillas, alle grøntsager, jalapenos, flanksteak, cheddarost og bønnemos i hver sin skål.
- Fordel grøntsager, jalapenos, flansksteak, chaddarost og bønnemos i midten af tortillawrappen og luk den ved, at folde siderne ind og rulle den sammen.
Tips
- Hvis du har bønnemos til overs, smager det også skønt som tilbehør til nachos.
- Burritos kan også fyldes med en blanding af kogte ris og hele sorte bønner.
- Se flere opskrifter med oksekød og bælgfrugter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter pr. person: ca. 60 g. (57% af anbefalet dagligt indtag)
448 g - 606 kcal
Kulhydrat, 55 g
Fedt, 23 g
Protein, 33 g
Kostfibre, 15 g