Burritos med flanksteak og bønnemos

I Danmark elsker vi TexMex og disse burritos er virkelig nem hverdagsmad for hele familien. De bløde tortillas fyldes med krydret flanksteak, salat, avocado, tomat, cheddarost og ikke mindst lækkert cremet og krydret bønnemos af sorte bønner.

Af Anne Abild Aundal | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Burritos med flanksteak og bønnemos

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter + tid til marinering ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

Flanksteak
300 g flanksteak
1 spsk fajita- eller tacokrydderiblanding
1 spsk olivenolie
1 spsk smør til stegning

Bønnemos
1 dåse sorte bønner (ca. 230 g drænet)
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 dl vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)

Burritosfyld
50 g revet cheddar
4 tomater
1 avocado
1 stk hjertesalat eller mini romaine
½ rødløg
20 skiver jalapeños (kan udelades)
8 store fuldkorns tortillas

 


Sådan gør du

Bønnemos

  1. Dræn de sorte bønner og skyl dem i koldt vand.
  2. Hak hvidløg og løg groft.
  3. Kom evt. lidt mere fedtstof i en lille gryde og kom løg, hvidløg, stødt koriander og spidskommen i.
  4. Lad det sauterer kort. Kom derefter bønnerne i gryden sammen med grøntsagsbouillon.
  5. Lad det koge op og varm bønnerne igennem ved middel varme i 2-3 minutter.
  6. Blend bønneblandingen sammen med frisk koriander med en stavblender. Enten i gryden eller i en skål. Den virker ret lind, men tykner når den lige får lov til at køle lidt af.
  7. Smag evt. til med salt og peber afhængigt af den type bouillon du har brugt.

Flanksteak

  1. Vend flanksteaken med mexikrydderi og olivenolie. Lad den marinere i køleskabet, gerne et par timer.
  2. Varm olie på en pande ved god varme (ca. 185 grader). Brun kødet et minut på hver side.
  3. Skru ned til middel varme (ca. 165 grader) og steg den færdig, ca. 4-5 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Vend den gerne lidt undervejs.

Burritosfyld

  1. Hak tomaten groft. Halvér avokadoen og skær den i skiver. Snit hjertesalaten og rødløg fint.
  2. Skær flanksteak i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Lun tortillas enten i ovnen, microovnen eller på panden.
  4. Server tortillas, alle grøntsager, jalapenos, flanksteak, cheddarost og bønnemos i hver sin skål.
  5. Fordel grøntsager, jalapenos, flansksteak, chaddarost og bønnemos i midten af tortillawrappen og luk den ved, at folde siderne ind og rulle den sammen.

Tips

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter pr. person: ca. 60 g. (57% af anbefalet dagligt indtag)
448 g - 606 kcal
Kulhydrat, 55 g
Fedt, 23 g
Protein, 33 g
Kostfibre, 15 g

Relaterede opskrifter

Asiatisk kyllingesuppe med brød