Belugabolognese med spaghetti

Den klassiske bolognese i en lidt grønnere version med både hakket oksekød og belugalinser. Linserne gør bolognesen lækker cremet sammen med både løg, hvidløg, oksefond og frisk basilikum. Her serveret med spaghetti og squashpasta.

Af Anne Abild Aundal | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2-3 personer

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olivenolie
200 g hakket oksekød
1 dåse belugalinser (eller kogte grønne linser, ca. 250 g drænet vægt)
400 g hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 terning oksebouillon
1 spsk rød balsamico
Salt og peber

 

Tilbehør

200 g fuldkornsspaghetti
Evt. 1 stk squash, ca. 200 g hvis man ønsker ‘squash-spaghetti’ (Se hvordan under ’Tips’).
20 g revet parmesan
Frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller en gryde i lidt smør eller olivenolie.
  3. Kom den hakkede oksekød ved og lad det stege brunt.
  4. Blend de hakkede tomater med en stavblender.
  5. Dræn linserne og skyl dem i koldt vand.
  6. Tilsæt blendede tomater, tomatpure og linser sammen krydderierne og oksebouillon.
  7. Lad det simre i 10 minutter under låg.
  8. Smag bolognesen til med balsamico, salt og peber der røres ud i sovsen.

Tilbehør

  1. Sæt vand over til spaghetti med lidt salt.
  2. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  3. Servér belugabolo med squash-spaghetti, frisk basilikum og revet parmesan.

Tips

  • Hvis du ønsker mere grønt kan du bruge et juliennejern eller en spiralizer til at rive en squash i strimler og bruge den som spaghetti, evt. vendt med den kogte spaghetti.
  • Skift oregano og timian ud med fx stødt ingefær og garam masala og spaghetti/squash med ris og blomkålsris, så har du en indisk version af retten.
  • Se flere opskrifter med oksekød og bælgfrugter.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter pr. person: 125 g. (125% af anbefalet dagligt indtag)
736 g - 678 kcal
Kulhydrat, 75 g
Fedt, 17 g
Protein, 47 g
Kostfibre, 21 g