Må jeg spise rå æg?
Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere danskere at bruge rå æg i madlavningen. Det skyldes blandt andet at danske æg har særstatus.
Siden 1. juli 2012 har danske æg haft såkaldt særstatus, som vil sige at danske myndigheder kan stille krav til, at importerede æg - i lighed med de danske - skal være fri for salmonella. Baggrunden er at danske æg i årevis har været næsten fri for salmonella og det besluttede EU at anerkende, da Danmark ansøgte om særstatus på æg.
Fraråder ikke længere rå æg i madlavningen
Udviklingen har betydet, at Fødevarestyrelsen ikke længere fraråder at bruge rå æg i madlavningen.
For danske forbrugere betyder det, at de i princippet kan slå et råt æg ud over en pariserbøf og spise det uden kvaler. I princippet fordi risikoen er meget lille på grund af den nævnte særstatus, men Fødevarestyrelsen anbefaler stadig at være på den sikre side, hvis du serverer mad for børn, syge eller gamle mennesker.
Læs mere - på Fødevarestyrelsens hjemmeside
Fakta om salmonellabekæmpelse |