Kylling – økologisk, konventionel eller friland?

Supermarkederne bugner af kyllingekød, men der er så mange varianter, at det kan være svært at kende forskel på dem. Få overblik over økologiske, konventionelle og fritgående kyllinger i denne guide.

Få overblik

I dag er der et stort udvalg af fersk kyllingekød i køledisken, og udover forskellige udskæringer af kylling, kan du vælge mellem kød fra almindelig konventionel kylling, frilandskylling og økologisk kylling. Det kan gøre det til lidt af en opgave at handle ind til aftensmad. For at give dig et overblik over de forskellige kyllingers liv, har vi listet de vigtigste forskelle for dyrevelfærd her.  

Se forskellene mellem økologiske, konventionelle og frilandskyllinger

Klik på spørgsmålene nedenfor og få svaret

Kyllingernes opvækst

Kyllingernes foder

Kyllingernes stald

Hvad er tilladt?

Slagtning af kyllinger

Kontrol & mærkning af kyllinger

Vidste du at ...

Når danskerne køber kylling, er det ikke kun kvalitet, udseende og pris, der er afgørende for, hvad der ender i indkøbskurven. 70 procent af forbrugerne mener, at kyllingen skal være dansk.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Opskrifter