Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykkesalt og peber
1 spsk olie
½ lille aubergine,
ca. 150 g eller squash
½ gul peber
1½ dl bouillon
50 g let friskost med yoghurt,
15% eller light friskost
150 g pasta, fx bånd
100 g cherrytomater
15-20 g parmesan
1 bundt purløg
Ca. 20 minutter
Sådan gør du
Kog pastaen. Skær cherrytomaterne i halve og gem dem til
pynt. Skær auberginen i tern på 1½ x 1½ cm. Skær peberfrugten i strimler.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem
straks. Tag kødet op på en tallerken og hold det varmt under fx
stanniol.
Kom resten af olien på panden. Svits auberginetern og
peberfrugtstrimler ca. 1 minut. Kom bouillon og friskost i. Kog saucen op og rør
den igennem.
Hæld pastaen i en
si. Kom det afdryppet tilbage i gryden. Vend saucen fra panden i og smag til med
salt og peber. Hæld det op på tallerkener eller et fad. Læg sauté-skiverne på og pynt med cherrytomater,
friskhøvlet parmesan og klippet purløg.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- I stedet for sauté-skiver kan retten serveres med skinkeschnitzler af inderlår, medaljoner af svinefilet eller svinekoteletter.