Sauté-skiver på italiensk

Sauté-skiver på italiensk

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1 spsk olie
½ lille aubergine,
ca. 150 g eller squash
½ gul peber
1½ dl bouillon
50 g let friskost med yoghurt,
15% eller light friskost

150 g pasta, fx bånd

100 g cherrytomater
15-20 g parmesan
1 bundt purløg

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kog pastaen. Skær cherrytomaterne i halve og gem dem til pynt. Skær auberginen i tern på 1½ x 1½ cm. Skær peberfrugten i strimler.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet op på en tallerken og hold det varmt under fx stanniol.

Kom resten af olien på panden. Svits auberginetern og peberfrugtstrimler ca. 1 minut. Kom bouillon og friskost i. Kog saucen op og rør den igennem.

Hæld pastaen i en si. Kom det afdryppet tilbage i gryden. Vend saucen fra panden i og smag til med salt og peber. Hæld det op på tallerkener eller et fad. Læg sauté-skiverne på og pynt med cherrytomater, friskhøvlet parmesan og klippet purløg.

 

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • I stedet for sauté-skiver kan retten serveres med skinkeschnitzler af inderlår, medaljoner af svinefilet eller svinekoteletter.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 44%
Fedt 26%
2520 kJ - 600 kcal
Sund hverdagsmad