Det skal du bruge
6-8 personer på buffet eller middag til 4 personer
16 sauté-skiver af svinefilet, eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke2 spsk olie
1 spsk frisk rosmarin
salt og peber
4 skiver parmaskinke
16 træspid
Tomatshot
2 løg
3 gulerødder
2 spsk olie
1 dåse flåede tomater
6 dl bouillon
3 dl tomatpuré
4 fed hvidløg
evt. lidt sukker
150 g mascarpone eller cremefraiche 18%
Til middag: cremefraiche 9%
Tilbehør
350 g flute
Ca. 45 minutter + tid til marinering
Sådan gør du
Kom kødet i en skål med olie og fint hakket rosmarin, salt og peber. Dæk skålen med film og lad kødet marinere i køleskab 15 minutter - 1 time.Tænd ovnen på 250 grader. Læg sauté-skiverne på bagepapir og læg en kvart skive parmaskinke over hvert kødstykke. Sæt hvert stykke kød med parmaskinke på et spid og læg spiddene på bagepapiret med parmasiden opad. Varm ovnens bradepande op i ovnen. Læg bagepapiret med spiddene på bradepanden. Sæt den øverst i ovnen i ca. 4 minutter. De skal være lige netop gennemstegte, men de bliver ikke brune på den korte stegetid.
Skær løg og gulerødder i grove tern. Svits dem i olie i en gryde. Tilsæt tomater, bouillon, tomatpuré og hakket hvidløg. Kog suppen ca. 30 minutter. Kom suppen i en blender eller foodprocessor. Hæld den evt. gennem en si. Kog suppen op igen og smag til med salt og peber og evt. lidt sukker. Hæld suppen i glas der kan tåle varme. Kom en klat mascarpone i hvert glas.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Svinemørbrad kan bruges i stedet for sauté-skiver. Skær mørbraden i 3 - 4 stykker, som skæres i ½ - 1 cm tykke skiver på langs. Der skal evt. bruges 1½ svinemørbrad.