Sauté-skiver med tomatragout og couscous

Sauté-skiver med tomatragout og couscous

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

300 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ spsk olie

Tomatragout
1-2 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
1 dåse hakkede tomater eller
5 modne tomater
50 g rosiner eller tørrede abrikoser
evt. frisk koriander eller persille


Tilbehør

2 dl couscous

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Svits fintsnittede løg og hvidløg i en gryde i olie ca. 10 minutter. Tilsæt krydderier,
tomater fra dåse eller friske, skåret i kvarte og rosiner eller grofthakkede abrikoser. Kog ved svag varme uden låg i ca. 20 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag retten til og pynt evt. med korianderblade eller hakket persille ved servering.

Lav couscous efter emballagens anvisning.

Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt, spidskommen og koriander. Lad olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag skiverne op på en tallerken.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 1 sauté-skive, tomatragout og couscous i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær 2 sauté-skiver i små stykker og anret med ragout og couscous hver for sig.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Tomatragouten kan koges i kun 10 minutter, men så er smagen en anden.
  • Mørbrad kan skæres i 1 cm tykke skiver og bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Frikadeller og kødboller krydret med spidskommen og koriander eller mørbradbøffer, koteletter og skinke-schnitzler af inderlår kan bruges i
    stedet for sauté-skiver.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 27%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
5710 kJ - 1360 kcal

 

Sund hverdagsmad