Sauté-skiver med tomatragout og couscous

Lækker favoritret på tværs af generationer. Spændende hverdagsmad med mange grøntsager beregnet til to voksne og et barn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med tomatragout og couscous

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

300 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ spsk olie

Tomatragout
1-2 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
1 dåse hakkede tomater eller
5 modne tomater
50 g rosiner eller tørrede abrikoser
evt. frisk koriander eller persille

Tilbehør

2 dl couscous

Sådan gør du

Svits fintsnittede løg og hvidløg i en gryde i olie ca. 10 minutter. Tilsæt krydderier,
tomater fra dåse eller friske, skåret i kvarte og rosiner eller grofthakkede abrikoser. Kog ved svag varme uden låg i ca. 20 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag retten til og pynt evt. med korianderblade eller hakket persille ved servering.

Lav couscous efter emballagens anvisning.

Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt, spidskommen og koriander. Lad olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag skiverne op på en tallerken.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 1 sauté-skive, tomatragout og couscous i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær 2 sauté-skiver i små stykker og anret med ragout og couscous hver for sig.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Tomatragouten kan koges i kun 10 minutter, men så er smagen en anden.
  • Grisemørbrad kan skæres i 1 cm tykke skiver og bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Frikadeller og kødboller krydret med spidskommen og koriander eller mørbradbøffer, minutkoteletter og schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.

Energifordeling

Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed udskæringen hakket svinekød.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.

Nu hedder schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold i hele retten  (ca. 495 g per voksen): 

Energi: 2015 kJ (480 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 7 g

fedt: 10 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 407 kJ (97 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g