Det skal du bruge
8 personer
1,2 kg okseinderlårSnor
1 spsk salt
1 spsk klaret smør
Ca. 8 timer heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Tør kødet god af. Fordel saltet på kødet og snør det til en rund form.
- Pak ved maksimalt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader/8:00 timer).
- Varm klaret smør på en pande ved høj varme.
- Brun stegen i 1 minut på alle sider.
- Fjern snoren og skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med det samme.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Lækkert tilbehør til roastbeef finder du på opskrifterne her: