Roastbeef - sous vide

Roastbeef skæres af inderlår eller tyksteg. Det er en mør og velsmagende udskæring, som er mest lækker når den er rosa-stegt eller rød. Ved at tilberede den sous vide får man et mere saftigt resultat end ved traditionel tilberedning, og desuden lidt mindre svind. Hvis den skal serveres som pålæg, kan man give den 2 timer mindre, da den i tyndere skiver vil opfattes som mere mør.

Roastbeef - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

8 personer

1,2 kg okseinderlår
Snor
1 spsk salt
1 spsk klaret smør

Ca. 8 timer heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Tør kødet god af. Fordel saltet på kødet og snør det til en rund form.
  2. Pak ved maksimalt tryk.
  3. Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader/8:00 timer).
  4. Varm klaret smør på en pande ved høj varme.
  5. Brun stegen i 1 minut på alle sider.
  6. Fjern snoren og skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med det samme.
       

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  1. Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
  2. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.
  •  

    Lækkert tilbehør til roastbeef finder du på opskrifterne her:


    energifordeling

    -
    Gæster