Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie
Suppe
1 løg, 100 g
2 fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
2 kartoner purerede tomater á ½ l
¾ l bouillon, vand og terning
100 g røde linser
Pynt
En kvist timian
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Sådan gør du
Kødboller
Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i farsen sammen med paprika, salt og peber.
Form farsen til kødboller med en teske
Varm olie på en pande ved god varme og steg kødbollerne 6-8 minutter i alt. Vend dem så de bliver stegt på alle sider.
Suppe
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olie i en gryde ved god varme og svits løg sammen med krydderierne.
Hæld tomater og bouillon i og lad det koge op.
Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til linserne er møre.
Hæld mere bouillon i hvis suppen er for tyk.
Smag til med de nævnte krydderier, salt og peber.
Varm kødbollerne i suppen inden servering.
Skyl timian og pluk lidt af bladene over retten.
Server med brød til.
Tips
- Skift spidskommen og koriander ud med timian og oregano – så får du en italiensk inspireret suppe.
- Frossen/ færdig suppe kan smages til med krydderier og bruges med kødbollerne.
- Kødbollerne kan bruges i "Salat med kødboller, kikærter og avokado" og "Spanske kødboller al bondigas med ovnstegte kartofler".
- Se også opskriften på Svenske kødboller med kartofler, tyttebær og råkostsalat.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 46%
Fedt 26%
3210 kJ – 765 kcal