Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødboller 
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt 
1 æg 
1 løg, 100 g 
1 fed hvidløg 
1 tsk paprika 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
2 tsk olie 
Suppe 
1 løg, 100 g 
2 fed hvidløg 
1 tsk olie 
1 tsk spidskommen 
1 tsk koriander 
2 kartoner purerede tomater á ½ l 
¾ l bouillon, vand og terning 
100 g røde linser 
Pynt 
En kvist timian 
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Sådan gør du
Kødboller 
Rør kød og æg sammen. 
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i farsen sammen med paprika, salt og peber. 
Form farsen til kødboller med en teske 
Varm olie på en pande ved god varme og steg kødbollerne 6-8 minutter i alt. Vend dem så de bliver stegt på alle sider. 
Suppe 
Pil og hak løg og hvidløg fint. 
Varm olie i en gryde ved god varme og svits løg sammen med krydderierne. 
Hæld tomater og bouillon i og lad det koge op. 
Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til linserne er møre. 
Hæld mere bouillon i hvis suppen er for tyk. 
Smag til med de nævnte krydderier, salt og peber. 
Varm kødbollerne i suppen inden servering.
Skyl timian og pluk lidt af bladene over retten. 
 
Server med brød til. 
Tips
- Skift spidskommen og koriander ud med timian og oregano – så får du en italiensk inspireret suppe.
- Frossen/ færdig suppe kan smages til med krydderier og bruges med kødbollerne.
- Kødbollerne kan bruges i "Salat med kødboller, kikærter og avokado" og "Spanske kødboller al bondigas med ovnstegte kartofler".
- Se også opskriften på Svenske kødboller med kartofler, tyttebær og råkostsalat.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 27% 
Kulhydrat 46% 
Fedt 26% 
3210 kJ – 765 kcal
 
        