Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 4-7 % fedt
1 dl rasp, 45 g
2 dl vand
1 tsk oksebouillon
1 æg
1 løg
Salt og peber
1 spsk smør, 15 g
1 spsk olie
1 kg kartofler
Sauce:
3 dl vand
1 spsk oksebouillon
1 dl piskefløde
1 spsk sojasauce
2 tsk ribsgele
Evt. 2 spsk maizena
Sovsekulør
Råkost:
¼ spidskål, 200 g
½ agurk, 140 g
½ fennikel, 70 g
½ citron
2 tsk sukker
1 spsk eddike
4 spsk tyttebærmarmelade
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Kom rasp i en skål og hæld vand og bouillon over.
- Rør kødet med den bløde rasp, 1 tsk salt og lidt peber.
- Rør ægget i.
- Riv eller hak løg fint og rør i farsen.
- Varm fedtstof på en pande ved god varme.
- Form runde kødboller med en ske eller kom lidt koldt vand på hænderne.
- Steg kødbollerne på alle sider 7-8 minutter i alt.
- Kog kartofler møre i letsaltet vand.
- Pisk alle ingredienser til saucen sammen i en lille gryde og lad simre i 5 minutter.
- Jævn evt. med maizena og tilsæt sovsekulør.
- Smag til med salt og peber.
- Skær kål, agurk, og fennikel fint – gerne på mandolin - og bland sammen.
- Pres saften af citronen og rør den sammen med sukker og eddike.
- Vend dressingen i salaten.