Spanske kødboller al bondigas med ovnstegte kartofler

Spanske kødboller al bondigas med ovnstegte kartofler

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie

Tomatsauce
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
2 tsk olie
2 tsk paprika
2 dåser flåede tomater med chili, a 400 g
2 dl bouillon, vand og terning

1 kg kartofler
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk paprika

250 g grønne bønner


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Kødboller
Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i kødet sammen med paprika, salt og peber.

Tomatsauce
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
Hæld tomater, bouillon og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.

Form farsen til kødboller med en teske og læg dem ned i tomatsaucen.
Sæt gryden i ovnen i ca. 30 minutter.
Eller hæld tomatsaucen i et ovnfast fad og læg bollerne ned i saucen.

Skur (eller skræl) kartoflerne og skær dem i små tern.
Læg bagepapir på en bageplade, læg kartoflerne på. Bag dem i ca. 30 minutter.
Krydr med salt, peber og paprika, når de kommer ud af ovnen.

Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 42%
Fedt 32% 
2375 kJ – 565 kcal
Sund hverdagsmad