Hamburgerryg - sous vide

Ved at tilberede hamburgerryg sous vide får man et mere saftigt resultat og mindre svind. Hamburgerryg kan spises kold (især i tynde skiver til pålæg) eller varm som en del af en hovedret. Hvis kødet skal være varmt, kan man spise direkte efter tilberedning, eller køle af i posen, lægge på køl og så lune posen i varmt vand fra hanen inden kødet skæres i skiver.

Af Karsten Tanggaard | Hele året | Hovedretter | Weekend


Hamburgerryg sous vide

Tilberedningstid

Ca. 4 timer heraf arbejdstid 15 minutter

Det skal du bruge

6-8 personer

800 g hamburgerryg

Sådan gør du

  1. Giv evt. hamburgerryggen et opkog hvis du har erfaring for, at den er meget salt (kog op, hæld vandet fra og kom koldt vand på) for at fjerne noget af den salte smag.
  2. Vakuumer ved middel-højt tryk.
  3. Tilbered efter ønske (her er brugt 56 grader/4:00 timer).
  4. Fjern evt. net og skær kødet i ½-1 cm skiver.
       

   

Tips

 

  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.
  • Energifordeling

    -