Asparges, grønne - sous vide

Godt til kylling, laks og/eller (rør)æg. Eller med hollandaise. Asparges er en grøntsag, der har sæson i forsommeren (fås importeret hele året). Den grønne har fået lys, mens den hvide har været beskyttet af jord. Den bedste smag (og mørhed) sidder i den øverste halvdel. Køb asparges, der er stive og har friskt og grønt topskud. Når de er friske, knirker de, når man gnider dem mod hinanden.

Af Karsten Tanggaard | Forår, Sommer | Hverdag, Weekend


Asparges - sous vide

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter, heraf 10 minutter arbejdstid

Det skal du bruge

4 personer (tilbehør til forret)

250 g tykke, grønne asparges
¼ tsk salt
20 g smør

Sådan gør du

  1. Fjern den nederste del, hvor aspargesen er sej og træet - det gøres traditionelt ved at bøje den grønne asparges omkring den nederste tredjedel: Den vil så knække, der hvor den ikke er sej.
  2. Fordel aspargesene i poser, så de kan ligge i eet lag, og fordel smør og salt over aspargesene i poserne.
  3. Vakuumer ved maksimalt vakuum.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/15 minutter, brug evt. kun 5-10 minutter hvis aspargesene er tynde).
  5. Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.

Tips

Energifordeling

-