Hamburgerryg - sous vide

Ved at tilberede hamburgerryg sous vide får man et mere saftigt resultat og mindre svind. Hamburgerryg kan spises kold (især i tynde skiver til pålæg) eller varm som en del af en hovedret. Hvis kødet skal være varmt, kan man spise direkte efter tilberedning, eller køle af i posen, lægge på køl og så lune posen i varmt vand fra hanen inden kødet skæres i skiver.

Hamburgerryg sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

6-8 personer

800 g hamburgerryg

Ca. 4 timer heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Giv evt. hamburgerryggen et opkog hvis du har erfaring for, at den er meget salt (kog op, hæld vandet fra og kom koldt vand på) for at fjerne noget af den salte smag.
  2. Vakuumer ved middel-højt tryk.
  3. Tilbered efter ønske (her er brugt 56 grader/4:00 timer).
  4. Fjern evt. net og skær kødet i ½-1 cm skiver.
       

   

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

 

  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.

  • energifordeling

    -
    Gæster