Tilberedningstid
Ca. 45 minutter + tid til iblødsætning
Det skal du bruge
4 personer
Kød
500 g svinebryst, stegestykke m. svær
salt
peber
½ citron
Salat
120 g Ingrid ærter, tørret
½ lille spidskål, 200 g
150 g grønkål
200 g rosenkål
Dressing
1 citron
½ dl raps- eller olivenolie
1 spsk sennep
1 spsk honning eller sukker
¼ tsk salt
peber
Pynt
½ bundt persille
Sådan gør du
- Skyl ærterne og sæt i blød dagen i forvejen
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog ærterne 20-25 minutter i vand med lidt salt
Citron-flæsk
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, skær hver skive i 4 stykker
- Krydr med salt
- Varm en pande ved god varme. Det skal syde, når kødet rammer panden
- Læg kødet på panden og steg ca. to minutter på hver side
- Skru ned til middel varme og vend jævnligt, til kødet er gyldent og sprødt. Det tager ca. 30 minutter for 1 cm tykke skiver
- Pres saft af citron og riv skal fint, bland saft, skal og honning/sukker
- Dryp blandingen over kødet de sidste minutter af stegningen
- Tag kødet af og læg det på køkkenrulle
Salat
- Snit spidskål meget fint, gerne på mandolin
- Skyl og snit grønkål og rosenkål som spidskål
- Hæld kogevandet fra ærterne og bland dem med det grønne
Dressing
- Pres saften af citronen, der skal være 1 dl
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt, sukker og peber
- Hæld dressingen over salaten og vend rundt
Pynt
- Skyl og hak persille
- Top salaten med hakket persille og sprødt citron-flæsk
Tips
- Bryst fra gris vil svinde ca. 60 % under tilberedning. Retten vil således give ca. 50 g kød pr. person.
- Spiseklare kikærter fra dåse kan anvendes i stedet for Ingrid ærter. De skal blot tilsættes.
Energifordeling
Tidligere hed denne udskæring svinebryst, nu hedder den bryst fra gris eller stegeflæsk.
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten):
Energi: 1894 kJ (451 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 24 g
kostfibre: 14 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 497 kJ (118 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 4 g
fedt: 6 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person