Agurkesalat med tun

Lækker opskrift fra voresmad.dk.

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Frokost | Hverdag


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4 personer

3 agurker
1 rødløg
Skal og saft af 1 økologisk citron
Salt og peber
2 dåser god tun i vand eller olie
3 dl syrnet fløde 9 %
1 fed hvidløg
2 spsk kapers
1 bundt dild

Tilbehør

400 g godt groft brød

Sådan gør du

Skær agurkerne i grove stykker. Det kan gøres ved at man skærer skrå stykker af den hele agurk, og drejer agurken en kvart omgang inden man skærer igen. Læg agurkerne på et fad og dryp dem med 2 spsk citronsaft, salt og peber.

Skær rødløget i skiver og fordel over agurkerne.

Dryp tunen af for vand eller olie og bræk tunen ud i mindre stykker ovenpå agurkerne.

Rør en dressing af syrnet fløde, finthakket hvidløg, 1 tsk fintrevet citronskal og 1 spsk citronsaft. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen over agurkesalaten. Drys med kapers og masser af plukket dild.

Server med godt groft brød.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 47%
Fedt 30%
2400 kJ - 570 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr person.

Relaterede opskrifter