Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Adobo
400 g skinke eller filet fra gris
½ dl æbleeddike
1 dl soyasauce
½ tsk salt
5 laurbærblade
10 fed hvidløg
2 tsk sukker
Blomkålsris
1 blomkål, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
150 g solsikkefrø
1 håndfuld friske krydderurter, fx persille og estragon
Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt
Peber
Sådan gør du
Adobo
- Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 minutter.
- Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde.
- Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 minutter med låg.
Blomkålsris
- Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
Spejlæg
- Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
- Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.
Tips
-
Denne opskrift er hentet fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.
Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten):
Energi: 2465 kJ (587 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 17 g
kostfibre: 6 g
fedt: 38 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 618 kJ (147 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 1 g
fedt: 10 g