Adobo med blomkål, solsikkefrø, spejlæg og gris

Adobo er en klassisk filippinsk ret med grisekød, der marineres i eddike, soja og sukker - tages op og brunes af i en gryde, hvorefter det kommes tilbage i marinaden og simrer færdigt.

Af William Milsted | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Adobo med blomkål, solsikkefrø og spejlæg

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Adobo
400 g skinke eller filet fra gris
½ dl æbleeddike
1 dl soyasauce
½ tsk salt
5 laurbærblade
10 fed hvidløg
2 tsk sukker

Blomkålsris
1 blomkål, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
150 g solsikkefrø
1 håndfuld friske krydderurter, fx persille og estragon

Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt
Peber

Sådan gør du

Adobo

  1. Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 minutter. 
  2. Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. 
  3. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 minutter med låg.

Blomkålsris

  1. Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.

Spejlæg

  1. Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
  2. Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.

Tips

Energifordeling

Nu hedder det skinke fra gris. Før hed udskæringen skinke fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 400 g af retten): 

Energi: 2465 kJ (587 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 17 g

kostfibre: 6 g

fedt: 38 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 618 kJ (147 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 1 g

fedt: 10 g