Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykkesalt og peber
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
2 tsk olie
Rødbedesalat
150 g rødbeder
1 stort æble
3 forårsløg
2 spsk kapers
Dressing
2 tsk rødvins- eller balsamicoeddike
1 tsk honning
Saltbagte kartofler
300 g små kartofler
1 spsk groft salt
Ca. 1 time
Sådan gør du
Kog rødbederne møre i letsaltet vand.Gnid skindet af rødbederne, og skær dem og æblet i grove tern. Snit forårsløgene fint.
Bland rødbeder, æble, forårsløg og kapers.
Skrub kartoflerne og vend dem i salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.
Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og fintskåret rosmarin. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet af panden.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Skinke Bites af skinkeklump, svinemørbrad i tynde skiver eller skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- Kog gerne en større portion rødbeder; de holder sig fint i køleskabet i nogle dage.
- I mange supermarkeder kan man købe små, vaskede kartofler klar til brug.
- Retten kan også serveres med kogte kartofler.