Sauté-skiver med rødbedesalat og saltbagte kartofler

Sauté-skiver med rødbedesalat og saltbagte kartofler

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Sauté-skiver med rødbedesalat og saltbagte kartofler

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
2 tsk olie

Rødbedesalat
150 g rødbeder
1 stort æble
3 forårsløg
2 spsk kapers

Dressing
2 tsk rødvins- eller balsamicoeddike
1 tsk honning

Saltbagte kartofler
300 g små kartofler
1 spsk groft salt

Sådan gør du

Kog rødbederne møre i letsaltet vand.
Gnid skindet af rødbederne, og skær dem og æblet i grove tern. Snit forårsløgene fint.
Bland rødbeder, æble, forårsløg og kapers.

Skrub kartoflerne og vend dem i salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er møre og sprøde, ca. 20 minutter.

Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og fintskåret rosmarin. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet af panden.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Minutstrimler af klump, grisemørbrad i tynde skiver eller schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Kog gerne en større portion rødbeder; de holder sig fint i køleskabet i nogle dage.
  • I mange supermarkeder kan man købe små, vaskede kartofler klar til brug.
  • Retten kan også serveres med kogte kartofler.

Energifordeling

Nu hedder det kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Før hed udskæringen skinketern fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 490 g af retten): 

Energi: 1644 kJ (391 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 43 g

kostfibre: 7 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 334 kJ (80 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g