Så meget protein får du ved at spise æg

Der er meget protein i æg, men præcis hvor meget? Vi har taget billeder af 28 gram protein i æg og sammenholdt det med, hvor mange bønner, linser og hvor meget rugbrød, du skal spise for at få den samme mængde.

Æg er en god kilde til protein, fedt, vitaminer og mineraler, mens det næsten ikke indeholder kulhydrat og kostfibre. Det ved mange, men hvor meget protein er der egentlig i æg?

I et almindeligt æg er der typisk 12,5 gram protein pr. 100 gram, men et enkelt æg vejer mindre end det. Typisk siger man at et gennemsnitligt æg vejer omtrent 60 gram og dermed ca. 7 gram protein.

Vi har her taget 4 æg på en tallerken, svarende til 28 gram protein og spurgte os selv: Hvor mange bønner skal der til for at få samme mængde protein? Hvor meget rugbrød skal der til?

Se oversigten over, hvor meget du skal spise for at få 28 gram protein

Fakta om æg

En myte lyder, at det er sundere at spise æggehviden end æggeblommen, fordi den indeholder mindre fedt.

Men sådan kan man ikke sætte det op. Æggehviden indeholder stort set ingen fedt i forhold til blommen, men til gengæld findes størstedelen af vitaminerne og mineralerne i æg i blommen. Proteinindholdet i blommen er også 50 pct. højere end i hviden.