Schnitzler af gris

Schnitzler af gris

Schnitzel skæres af inderlår, og er et meget magert stykke kød, som kræver kort stegetid. Schnitzler bliver mere møre og saftige og stegesvindet mindre, hvis du gourmetsalter. De kan bankes ud og paneres eller tilberedes som saltimbocca. Du kan også skære schnitzler i tynde strimler og lynstege dem i wokretter og sætte masser af farve på med forskellige sprøde grøntsager.


Skærevejledning

Schnitzler, skæres af inderlåret afpudset for fedt, sener og hinder, i lige tykke skiver, 1 cm tykke.

LÆS OGSÅ: Opskrift på skinkeschnitzel på grill

Tilberedning

Grundtilberedningsanvisning på pande 

2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke 
salt og peber 
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør eller 2 tsk olie 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 
Stegesvind: Ca. 20 % 

• Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet på en pande ved god - kraftig varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider, ¼-½ minut i alt. 
• Skru ned til middel varme og steg dem 1 - 1½ minut på hver side, så er de let rosa eller 1½ - 2 minutter på hver side, hvis de ønskes netop gennemstegt. 

Panerede schnitzler på pande

2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke 
1 æg 
¾ - 1 dl rasp 
salt og peber 
25 g smør  

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 
Stegesvind: Ca. 5 % 

• Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. 
• På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. 
• Vend schnitzlerne, først i ægget og dernæst i raspen. 
• Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. 
• Brun schnitzlerne ca. 1 minut på hver side. 
• Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 2 minutter på hver side. 

 

Grundtilberedningsanvisning på grill

  • Dup schnitzlerne tørre. 
  • Krydr med salt, peber og evt. krydderurter.
  • Grill schnitzler af gris, 1 cm tykke ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. i alt.