Det skal du bruge
4 personer
ca. 500 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykkesalt og peber
evt. 4 spid
Grove grøntsager
2 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
¼ - ½ selleri
2 løg
Marinade
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
Tilbehør
Brød, 260 g,
50 g oliventapenade
50 g tomatpesto eller grøn pesto. Evt. soltørrede tomater og sorte oliven samt rosmarinkviste til pynt.
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skær grøntsagerne i skiver på langs ½-1 cm tykke. Kog
dem i letsaltet vand, til de er knap møre - har bid. Kom grøntsagerne i et fad.
Bland olie, knust hvidløg, nåle af rosmarin, salt og peber. hæld
marinaden over. Grill grøntsagerne på en grillpande - gem
marinaden.
Vend
sauté-skiverne i resten af marinaden, mens grøntsagerne grilles. Krydr kødet med salt
og peber. Grill sauté-skiverne 1 minut på hver side ved kraftig varme på en
grillpande eller grillen. Sæt kødet og grøntsagerne på spid.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Lav evt. hjemmelavet oliventapenade og tomatpesto.
- Oliventapenade: 50 g sorte oliven, ½ dl olivenolie, 1 spsk citronsaft og ½ fed hvidløg.
- Tomatpesto: 50 g soltørrede tomater i olie, ½ dl olie fra tomaterne,1 spsk citronsaft og ½ fed hvidløg. Fjern stenene fra oliven. Tapenaden blendes sammen og smages til med salt og peber. Pestoen blendes sammen og smages til med salt og peber. Gem rester af tapenade og pesto i køleskabet i nogle dage. Rester kan bruges på ristet brød eller i pasta.