Helt revelsben

Helt revelsben

Revelsben er en udskæring fra brystet med meget fedt, bindevæv og ben, som kræver længere tilberedning for at blive mør. Til gengæld får du saftigt, og meget velsmagende kød. Revelsben kan lidt det samme som ribben, men der er mere kød og fedt. Kog dine revelsben i saltet vand med lidt urter, lad dem køle i lagen, mariner dem natten over og giv dem en hurtig tur på grillen.


Skærevejledning

Fedtet ridses i rudemønster.

Tilberedning

Tilberedningssvind: 40 - 50 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn  

Helt revelsben i ovn:

1-1,4 kg svinebryst, stegestykke uden svær 
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 1¾ time 

• Rids fedtlaget i rudemønster.
• Krydr kødet med salt og peber.
• Læg stegen på en rist i bradepanden.
• Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 1¾ time, til kødet slipper benene og er mørt og gennemstegt. 
• Fjern benene før kødet skæres i skiver.

 

 

 

 

Tilberedningssvind: 40-50%
Grundtilberedningsanvisning på grill

Kog først revelsben i ca. ½ time. Herefter grilles de 3 - 4 min. på hver side, i alt ca. 7 min. Rå revelsben kan grilles ved indirekte varme til de er møre, dvs. kødet løsner sig fra benet.

 

 

Grundtilberedningsanvisning på pande

  • Krydr med salt og peber.
  • Varm en stegegryde op.
  • Brun fedtsiden og derefter alle sider, ca. 10 min. i alt.
  • Skru ned til svag varme og læg låg på.
  • Steg kødet i ca. 30 min.
  • Vend - og steg i endnu ca. 30 min. på hver af de to flade sider.