Det skal du bruge
4 personer
8 revelsben i skiver, ca. 1,2 kg
Kogelage
2
flasker mørkt øl, fx porter
1 lille løg
4 fed hvidløg
2 tsk hele sorte
peberkorn
8 nelliker
4 kviste timian
1 tsk salt
1 liter bouillon
Barbecuesauce
2 dl ketchup
2 tsk
barbecue-krydderiblanding
Salt
Peber
Salat
1½
dl basmatiris, fuldkorn
150 g blomkål
150 g broccoli
2 røde æbler
1 lille
salatløg
1 lille bundt persille, gerne
bredbladet
Dressing
2 dl fromage frais 0,3%
1-2
spsk dijonsennep
2 spsk honning
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Tænd grillen.
Kogelage
- Tag 1 dl øl fra til barbecuesaucen. Skær løget i kvarte.
- Læg kødet i en gryde med øl, løg, hvidløg, krydderier og tilsæt bouillon til kødet er dækket.
- Bring det i kog og lad det koge under låg ved lav varme i ca. 30 minutter.
Salat
- Kog risene. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Barbecuesauce
- Rør barbecuesaucen sammen af øl, ketchup, barbecue-krydderier, salt og peber.
Salat, fortsat
- Del blomkål og broccoli i små buketter.
- Skær æblet i små tern og hak løget fint.
- Vend risene med blomkål, broccoli, æble, løg og grofthakket persille.
Dressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Vend den i salaten.
Kødet
- Grill de kogte revelsben ca. 8 minutter i alt.
- Vend dem hyppigt og pensl med barbecuesauce.
Tips
- Revelsbenene kan koges dagen før.
- Salaten kan tilberedes i forvejen.
- Solsikkefrø, pinjekerner eller græskarkerner kan også bruges i salaten.
- Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Før hed udskæringen revelsben i skiver af svinebryst.