Ølkogte revelsben på grill med rissalat

Dejlig opskrift på ølkogte revelsben på grill. Serveret med sprød og lækker rissalat. Glæd dig til at servere denne lækre ret med spareribs / revelsben.

Ølkogte revelsben på grill med rissalat

Af Grace Biilmann

Det skal du bruge

4 personer

8 revelsben i skiver, ca. 1,2 kg

Kogelage
2 flasker mørkt øl, fx porter
1 lille løg
4 fed hvidløg
2 tsk hele sorte peberkorn
8 nelliker
4 kviste timian
1 tsk salt
1 liter bouillon

Barbecuesauce
2 dl ketchup
2 tsk barbecue-krydderiblanding
Salt
Peber

Salat
1½ dl basmatiris, fuldkorn
150 g blomkål
150 g broccoli
2 røde æbler
1 lille salatløg
1 lille bundt persille, gerne bredbladet

Dressing
2 dl fromage frais 0,3%
1-2 spsk dijonsennep
2 spsk honning

 


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Tænd grillen.

Kogelage

  1. Tag 1 dl øl fra til barbecuesaucen. Skær løget i kvarte.
  2. Læg kødet i en gryde med øl, løg, hvidløg, krydderier og tilsæt bouillon til kødet er dækket.
  3. Bring det i kog og lad det koge under låg ved lav varme i ca. 30 minutter.

Salat

  1. Kog risene. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Barbecuesauce

  1. Rør barbecuesaucen sammen af øl, ketchup, barbecue-krydderier, salt og peber.

Salat, fortsat

  1. Del blomkål og broccoli i små buketter.
  2. Skær æblet i små tern og hak løget fint.
  3. Vend risene med blomkål, broccoli, æble, løg og grofthakket persille.

Dressing

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  2. Vend den i salaten.

Kødet

  1. Grill de kogte revelsben ca. 8 minutter i alt.
  2. Vend dem hyppigt og pensl med barbecuesauce.

 

Tips

  • Revelsbenene kan koges dagen før.
  • Salaten kan tilberedes i forvejen.
  • Solsikkefrø, pinjekerner eller græskarkerner kan også bruges i salaten.
  • Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Før hed udskæringen revelsben i skiver af svinebryst.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 950 g af retten):
Energi: 3507 kJ (267 kcal)
Protein: 60 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 37 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 369 kJ (88 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g

 

Sund hverdagsmad