Stegt flæsk med spidskål, kartofler og persillesauce

Prøv vores lækre sunde opskrift på stegt flæsk til én person. Server med kartofler, spidskål og persillesauce. Skal du lave flæsk til mange, kan det med fordel steges i ovnen.

Af Kasper Bus | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Stegt flæsk med spidskål, kartofler og persillesauce

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter

Det skal du bruge

1 person

150 g svinebryst i skiver, 3-4 skiver 1 cm tykke
Salt og peber

1 dl minimælk eller letmælk
½ spsk hvedemel
½ tsk smør
Persille

¼ - ½ spidskål, ca. 150 g
1 tsk olie

Tilbehør

250 g kartofter

Sådan gør du

  1. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½ og 1 cm tykke skiver.
  2. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
  3. Kog kartoflerne og lav resten af retten, mens kødet steger.
  4. Pisk ½ dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt smørret og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille.
  5. Fjern de yderste blade på spidskålen, hvis de er slatne. Del spidskålen på langs og skær en skive. Krydr skiven med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Læg skærefladen af spidskålen på panden og steg ved middel varme til den er gylden. Vend og steg til den også er gylden på den anden side.

Tips

  • Hvis du skal lave flæsk i skiver til mange, kan du lave det i ovnen. Krydr med salt og peber. Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne. Vend skiverne og steg dem til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver. 
  • Prøv også stegt flæsk med persillesovs.
  • Hvis du har stegt flæsk til overs, kan det bruges i madpakken eller bruges i en grøntsagssuppe fx Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon med rugbrødscroutoner

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 42%
Fedt 32%
2360 kJ – 560 kcal