Spidskålssalat med varm kikærtedressing

En sprød og frisk spidskålssalat, der får dybde fra sprødt grisekød og en varm kikærte-dressing. En dejlig og anderledes salat, der kan mætte som hovedret. En opskrift der passer godt i De officielle Kostråd og giver dig Kødfaktor.

Af Christian Bøjlund | Hele året | Hovedretter, Kødfaktor | Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Salat
2 schnitzler af inderlår fra gris, 250 g
2 tsk olie, fx rapsolie
¼ tsk salt
Peber
1 spidskål, 600 g
1 rød peberfrugt, 200 g
½ agurk, 150 g
200 g cherrytomater
1 bundt persille

Varm kikærtedressing
1 fed hvidløg
1 spsk olie, fx olivenolie
1 dåse kikærter, ca. 240 g drænet vægt
½ grøntsagsbouillonterning
2 dl vand
2 spsk tahin
1 citron
½ tsk salt 
Peber

Pynt
1 dl græskarkerner

Sådan gør du

Salat

  1. Varm olie på en pande ved god varme
  2. Skær schnitzler i strimler, dup dem tørre med køkkenrulle og steg dem gyldne og sprøde 
  3. Tag dem af panden, drys med salt og peber og lad dem dryppe af på køkkenrulle
  4. Fjern de yderste blade fra spidskål og snit den fint, bedst på foodprocessor
  5. Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tynde strimler
  6. Skyl agurk og skær den i små tern
  7. Skyl tomater og halver dem
  8. Skyl persille og hak den
  9. Bland spidskål, peberfrugt, agurketern, cherrytomater og hakket persille i en stor skål

Varm kikærtedressing

  1. Pil og hak hvidløg fint
  2. Varm olie i en lille gryde ved middelvarme
  3. Steg hvidløg i 1 minut, til det dufter
  4. Tilsæt kikærter og steg i 2-3 minutter
  5. Hæld grøntsagsbouillon ved og lad det simre i 5 minutter
  6. Pres saften af citronen
  7. Tag gryden af varmen. Tilsæt tahin og citronsaft
  8. Blend dressingen med en stavblender, til den er cremet. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis den er for tyk
  9. Smag dressingen til med salt og peber
  10. Rist græskarkerner på en tør pande ved middel varme
  11. Vend den varme kikærtedressing i spidskålssalaten og top med kød og græskarkerner
     

Tips

De 6 T'er

Tilsmagning: En god balance af syre fra citron, salt og umami fra kødet og dybde fra dressingen.
Tekstur: Spidskålen er super sprød og den varme cremede dressing giver sammen med de sprøde kødstrimler en spændende kontrast. 
Taktilitet: Spises primært med bestik, men ingredienserne er nemme at spise med gaffel alene.
Temperatur: Retten kombinerer en kold og frisk salat med en varm dressing, hvilket giver en behagelig temperaturkontrast.
Tiltrækning: Visuelt tiltalende med den grønne spidskål, røde tomater og peberfrugter, der skaber et farverigt udtryk.
Trigeminalt: Ikke Trigeminalt. En mild og afbalanceret smagsoplevelse.

Læs mere om Kødfaktor her

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten): 

Energi: 1726 kJ (411 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 23 g

kostfibre: 11 g

fedt: 21 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 327 kJ (78 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 

Kødfaktor 15-50 g kød pr. person