Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Salat
2 schnitzler af inderlår fra gris, 250 g
2 tsk olie, fx rapsolie
¼ tsk salt
Peber
1 spidskål, 600 g
1 rød peberfrugt, 200 g
½ agurk, 150 g
200 g cherrytomater
1 bundt persille
Varm kikærtedressing
1 fed hvidløg
1 spsk olie, fx olivenolie
1 dåse kikærter, ca. 240 g drænet vægt
½ grøntsagsbouillonterning
2 dl vand
2 spsk tahin
1 citron
½ tsk salt
Peber
Pynt
1 dl græskarkerner
Sådan gør du
Salat
- Varm olie på en pande ved god varme
- Skær schnitzler i strimler, dup dem tørre med køkkenrulle og steg dem gyldne og sprøde
- Tag dem af panden, drys med salt og peber og lad dem dryppe af på køkkenrulle
- Fjern de yderste blade fra spidskål og snit den fint, bedst på foodprocessor
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tynde strimler
- Skyl agurk og skær den i små tern
- Skyl tomater og halver dem
- Skyl persille og hak den
- Bland spidskål, peberfrugt, agurketern, cherrytomater og hakket persille i en stor skål
Varm kikærtedressing
- Pil og hak hvidløg fint
- Varm olie i en lille gryde ved middelvarme
- Steg hvidløg i 1 minut, til det dufter
- Tilsæt kikærter og steg i 2-3 minutter
- Hæld grøntsagsbouillon ved og lad det simre i 5 minutter
- Pres saften af citronen
- Tag gryden af varmen. Tilsæt tahin og citronsaft
- Blend dressingen med en stavblender, til den er cremet. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis den er for tyk
- Smag dressingen til med salt og peber
- Rist græskarkerner på en tør pande ved middel varme
- Vend den varme kikærtedressing i spidskålssalaten og top med kød og græskarkerner
Tips
Tilsmagning: En god balance af syre fra citron, salt og umami fra kødet og dybde fra dressingen.
Tekstur: Spidskålen er super sprød og den varme cremede dressing giver sammen med de sprøde kødstrimler en spændende kontrast.
Taktilitet: Spises primært med bestik, men ingredienserne er nemme at spise med gaffel alene.
Temperatur: Retten kombinerer en kold og frisk salat med en varm dressing, hvilket giver en behagelig temperaturkontrast.
Tiltrækning: Visuelt tiltalende med den grønne spidskål, røde tomater og peberfrugter, der skaber et farverigt udtryk.
Trigeminalt: Ikke Trigeminalt. En mild og afbalanceret smagsoplevelse.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 1726 kJ (411 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 23 g
kostfibre: 11 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 327 kJ (78 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person