Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
8 personer på buffet eller frokostbord
400 g hakket svinekød
1 lille løg, ca. 50 g
2 stilke blegselleri
1-2 fed hvidløg
½ citron
1-2 tsk karry
½ tsk salt
¼ tsk peber
1-2 gulerødder, ca. 100 g
50 g tørrede eller friske tranebær
16 skiver bacon
Tilbehør
8 skiver rugbrød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Hak løg, blegselleri og hvidløg fint i en hurtig-hakker eller en foodprocessor. Rør det i kødet sammen med 2 tsk fintrevet citronskal, karry, salt og peber. Tilsæt groft revne gulerødder og tranebær, hvis de er friske hakkes de groft.
- Del farsen i 16 portioner og form dem til korte tykke pølser. Kom en skive bacon om hver pølse. Læg de små farsbrød på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i ovnen og bag farsbrødene ca. 20 minutter.
Tips
- I stedet for karry kan bruges lidt salvie og rosmarin.
- Rosiner kan bruges i stedet for tranebær.
- Farsbrødene kan bruges som middagsret med fx ovn-fritter, hvor det hele kan laves på én gang i en varmluftsovn på 200 grader. Link til opskrift på ovn-fritter. Server også gerne en skål salat til.
- Prøv også: Farsbrød med bacon, bagte løg og kartofler
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis farsbrødene er lavet af hakket kød, 6% fedt
Protein 25%
Kulhydrat 43%
Fedt 32%
1200 kJ – 285 kcal
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis farsbrødene er lavet af hakket kød, 10% fedt
Protein 22%
Kulhydrat 41%
Fedt 37%
1280 kJ- 305 kcal