Mørbrad fra gris med krydderurter og kartofler mediterranean

Dejlig opskrift på svinemørbrad tilberedt med krydderurter og velsmagende kartofler mediterranean. Se videoen for at se, hvordan du hurtigt kan afpudse mørbraden. En utrolig lækker ret, der også er let at lave. Velbekomme!



Af Nikolaj Kirk

Det skal du bruge

2 personer

1 lille afpudset mørbrad fra gris, ca. 350 g 
Salt
Peber
½ spsk olie, fx rapsolie
1-1½ dl krydderurter, fx dild, rosmarin, timian, kørvel og salvie 
2 spsk dijonsennep 

Kartofler Mediterranean 
500 g små kartofler 
½ spsk olie, fx rapsolie 
3-6 semi-dried tomater eller soltørrede tomater 
10 sorte oliven 
30 g feta eller frisk gedeost 
Persille, helst bredbladet 

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kartofler Mediterranean

  1. Kog kartoflerne. 
  2. Tænd ovnen på 160 grader.

Kødet

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. 
  3. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Lad kødet stå i 15 minutter. 
  4. Hak krydderurterne groft eller fint og læg dem på en tallerken eller evt. et stykke bagepapir.
  5. Tag kødet ud af ovnen. Smør sennep på mørbraden og rul kødet i krydderurterne.
  6. Læg kødet tilbage i det ovnfaste fad i ovnen og lad det stege yderligere ca. 10 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-70 grader.

Kartofler Mediterranean, fortsat

  1. Pil evt. kartoflerne. Rist kartoflerne på en pande i olien.
  2. Drys med salt og peber.
  3. Bland kartoflerne med soltørrede tomater - evt. i strimler, oliven, feta og plukket persille.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa, ved 65 grader er kødet let rosa og ved 70 grader gennemstegt.
  • En række supermarkeder har små, vaskede kartofler, som er klar til brug. Kog evt. kartoflerne dagen før.
  • Ricotta eller græsk yoghurt kan bruges i stedet for feta eller gedeost.
  • Der findes forskellige soltørrede tomater. Semi-dried ligner mest friske tomater. Bløde tørrede tomater skal blot klippes i mindre stykker før brug - de kan dog være ret salte. De helt tørre tomater bør lægges i varmt vand i fx 15 minutter, før de skæres i mindre stykker.
  • Nu hedder det afpudset mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 2419 kJ (576 kcal)
Protein: 48 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 19 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 476 kJ (113 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g


Gæster