Det skal du bruge
2 personer
1 lille afpudset mørbrad fra gris, ca. 350 g
Salt
Peber
½ spsk
olie, fx rapsolie
1-1½ dl krydderurter, fx dild, rosmarin, timian, kørvel og
salvie
2 spsk dijonsennep
Kartofler
Mediterranean
500 g små kartofler
½
spsk
olie, fx rapsolie
3-6 semi-dried tomater eller soltørrede tomater
10 sorte
oliven
30 g feta eller frisk gedeost
Persille, helst
bredbladet
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kartofler Mediterranean
- Kog kartoflerne.
- Tænd ovnen på 160 grader.
Kødet
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
- Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Lad kødet stå i 15 minutter.
- Hak krydderurterne groft eller fint og læg dem på en tallerken eller evt. et stykke bagepapir.
- Tag kødet ud af ovnen. Smør sennep på mørbraden og rul kødet i krydderurterne.
- Læg kødet tilbage i det ovnfaste fad i ovnen og lad det stege yderligere ca. 10 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-70 grader.
Kartofler Mediterranean, fortsat
- Pil evt. kartoflerne. Rist kartoflerne på en pande i olien.
- Drys med salt og peber.
- Bland kartoflerne med soltørrede tomater - evt. i strimler, oliven, feta og plukket persille.
Tips
- Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa, ved 65 grader er kødet let rosa og ved 70 grader gennemstegt.
- En række supermarkeder har små, vaskede kartofler, som er klar til brug. Kog evt. kartoflerne dagen før.
- Ricotta eller græsk yoghurt kan bruges i stedet for feta eller gedeost.
- Der findes forskellige soltørrede tomater. Semi-dried ligner mest friske tomater. Bløde tørrede tomater skal blot klippes i mindre stykker før brug - de kan dog være ret salte. De helt tørre tomater bør lægges i varmt vand i fx 15 minutter, før de skæres i mindre stykker.
- Nu hedder det afpudset mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset.