Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 600 g bryst af gris, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
Salt og peber
Rodfrugter
250 g kartofler
250 g rødbeder
250 g selleri, persillerod eller pastinak
250 g gulerødder
2 spsk olivenolie
½ bundt persille
Dressing
2 dl creme fraiche, 18%
Citronsaft af ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber
Sådan gør du
Rodfrugter og stegt flæsk i ovn
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Rens rodfrugterne og skær dem i stave.
- Vend rodfrugterne i olivenolie, salt og peber.
- Læg rodfrugterne i en bradepande og fordel dem godt ud.
- Dup skriverne af flæsk tørre med køkkenrulle og krydr kødet med salt og peber.
- Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden med skiverne øverst i ovnen og sæt rodfrugterne under.
- Bag rodfrugter og skiverne i ca. 26 minutter i ovnen - skiverne skal have ca. 13 minutter på hver side eller til de er gyldne. Hold øje med rodfrugterne.
- Læg stegt flæsk på et stykke køkkenrulle i ca. 1 minut inden servering.
Dressing
- Bland creme fraiche med citronsaft og sukker og smag til med salt og peber.
Servering
Drys persille over rodfrugterne og server med dressing til.
Tips
- Kogestykke i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for stegestykke.
- Prøv også vores klassiske version af Stegt flæsk med persillesovs.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 440 g af retten):
Energi: 2214 kJ (527 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 27 g
kostfibre: 7 g
fedt: 33 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 499 kJ (119 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 8 g