Det skal du bruge
4 personer
Ca. 600 g bryst af gris, stegestykke i skiver, ½ cm tykkeSalt og peber
Rodfrugter
250 g kartofler
250 g rødbeder
250 g selleri, persillerod eller pastinak
250 g gulerødder
2 spsk olivenolie
½ bundt persille
Dressing
2 dl creme fraiche, 18%
Citronsaft af ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber
Ca. 50 minutter
Sådan gør du
Rodfrugter og stegt flæsk i ovn
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Rens rodfrugterne og skær dem i stave.
- Vend rodfrugterne i olivenolie, salt og peber.
- Læg rodfrugterne i en bradepande og fordel dem godt ud.
- Dup skriverne af flæsk tørre med køkkenrulle og krydr kødet med salt og peber.
- Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden med skiverne øverst i ovnen og sæt rodfrugterne under.
- Bag rodfrugter og skiverne i ca. 26 minutter i ovnen - skiverne skal have ca. 13 minutter på hver side eller til de er gyldne. Hold øje med rodfrugterne.
- Læg stegt flæsk på et stykke køkkenrulle i ca. 1 minut inden servering.
Dressing
- Bland creme fraiche med citronsaft og sukker og smag til med salt og peber.
Servering
Drys persille over rodfrugterne og server med dressing til.
Tips
- Kogestykke i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for stegestykke.
- Se også: ”Valgflæsk på 10 forskellige måder”.
- Prøv også vores klassiske version af Stegt flæsk med persillesovs.