Stegt flæsk med rodfrugter og creme fraiche dressing

Lækker opskrift på stegt flæsk med rodfrugter i ovnen. Denne herlige vinterversion med rodfrugter smager fantastisk og er nem at lave. Du kan enten stege kødet på panden eller sammen med rodfrugterne i ovnen – så bliver det ikke nemmere! Velbekomme!

Stegt flæsk med rodfrugter og creme fraiche dressing

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 600 g bryst af gris, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
Salt og peber

Rodfrugter
250 g kartofler
250 g rødbeder
250 g selleri, persillerod eller pastinak
250 g gulerødder
2 spsk olivenolie
½ bundt persille

Dressing
2 dl creme fraiche, 18%
Citronsaft af ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Rodfrugter og stegt flæsk i ovn

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Rens rodfrugterne og skær dem i stave.
  3. Vend rodfrugterne i olivenolie, salt og peber.
  4. Læg rodfrugterne i en bradepande og fordel dem godt ud.
  5. Dup skriverne af flæsk tørre med køkkenrulle og krydr kødet med salt og peber.
  6. Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden med skiverne øverst i ovnen og sæt rodfrugterne under.
  7. Bag rodfrugter og skiverne i ca. 26 minutter i ovnen - skiverne skal have ca. 13 minutter på hver side eller til de er gyldne. Hold øje med rodfrugterne.
  8. Læg stegt flæsk på et stykke køkkenrulle i ca. 1 minut inden servering.

Dressing

  1. Bland creme fraiche med citronsaft og sukker og smag til med salt og peber.

Servering

Drys persille over rodfrugterne og server med dressing til.


Tips



energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22% 
Kulhydrat 21% 
Fedt 57% 
2158 kJ - 516 kcal
Sund hverdagsmad