Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 600 g grisebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
salt og peber
Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille evt. bredbladet persille
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
- Kog kartoflerne.
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
Stegt flæsk på pande
- Varm panden op ved god varme.
- Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Stegt flæsk i ovn
- Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne.
- Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Persillesovs
- Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
- Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
- Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille.
Tips
- Kogestykke i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for stegestykke.
- Brug evt. en færdig mælkesovs med max 5% fedt og tilsæt hakket persille.
- Prøv også vores lækre version med gulerødder til.
Energifordeling
Nu hedder det stegeflæsk uden ben af bryst fra gris. Tidligere hed udskæringen svinebryst i skiver af bryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 1854 kJ (441 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 49 g
kostfibre: 5 g
fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 371 kJ (88 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g